L'artista Daniel Aixelà exposa la seua col·lecció de llenços sobre paisatges naturals de la Vila Joiosa a l'Espai d’Art Contemporani La Barbera

Aquest divendres s'inaugura la mostra del pintor català “Poètica del silenci” inspirada a la Vila Joiosa que estarà exposada fins al 21 de setembre.

Imagen que acompaña la notícia
El pintor català Daniel Aixelà inaugura aquest divendres la seva exposició “Poètica del silenci” a l'Espai d’Art Contemporani La Barbera. Es tracta d'una col·lecció d'obres pictòriques que recreen “el paisatge silenciós i auster de la Vila Joiosa” que ha inspirat l'artista, vinculat a la Vila Joiosa des de fa molts anys.
Aixelà imprimeix amb tinta xinesa sobre paper d'arròs ukiyo diversos tipus de vegetació, com el cànem i l'espart, que es troben a l'entorn natural del municipi. Per tant, la visita a la seva col·lecció de més de 15 obres pictòriques és un passeig per les zones muntanyoses de la Vila Joiosa.
Aixelà explica que aquestes obres, creades entre els anys 2019 i 2020, mostren “l´entorn on conviuen l´espart, planta que creix sense cultiu i que a través d´un procés d´elaboració genera una indústria que alimenta la comarca, la hyparrhènia, d´origen africà, molt habitual i característica de la nostra terra, i els massissos de canyes que creixen al costat del riu Amadorio”.
 
“L'exposició s'inicia amb tres paisatges buits, l'Erm, és a dir el no-res, com una crida d'atenció al futur que ens espera si ens despistem i perdem la connexió amb l'entorn que ens envolta. Que menys que deixar constància de les plantes que ens envolten, paisatges que hem començat a malbaratar per una ambició desmesurada, sense mesura ni respecte”, explica Aixelà.
 
Daniel Axielà Sala (Barcelola, 1951) fa més de quaranta anys de carrera artística que el defineixen com un gran paisatgista i observador silenciós de la natura, captant l'essència del paisatge.
 
Entre les seues exposicions destaquen Esculls, Màquia i Erm, Fruites, El Pàram, Papers, Paisatges Mentals, Homenatge a Maria Àngels Anglada Sortida del poble pel camí dels tamarius, No More Books , “Dissimil”, “La distància entre les coses”, “El Lloc de les Coses”, “Estat d'Emergència”, “A l'aigua”, “La metàfora com a resistència” i “Tot esperant Godot”, entre altres, exposades en sales a la Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears.
 
El públic podrà visitar l'exposició “Poètica del silenci” des d'este divendres, 5 de juliol, fins al 21 de setembre a l'Espai d’Art Contemporani La Barbera.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 02 de Juliol de 2024