El Pla Local de Gestió de Residus Urbans proposa afegir un cinquè contenidor amb tancament intel·ligent per controlar la recollida dels residus orgànics d'origen domèstic

El pla també contempla ampliar el nombre de contenidors a diverses zones del municipi i mantenir el sistema actual de contenidors de càrrega lateral.

Imagen que acompaña la notícia
La regidoria d'Escena Urbana de l'Ajuntament de la Vila Joiosa va presentar ahir les línies d'actuació definides pel Pla Local de Gestió de Residus Urbans. Aquest pla, elaborat després d'analitzar el sistema de recollida de residus actual i les necessitats reals de la ciutadania recollides a través d'enquestes participatives, així com adaptat a la normativa vigent i a un estudi econòmic de cadascun dels serveis, proposa afegir-hi un contenidor marró de recollida de restes orgàniques d'origen domèstic amb tancament intel·ligent, que controlarà l'ús de cada veí. La instal·lació d'aquest cinquè contenidor comporta la monitorització del seu ús amb la identificació voluntària dels usuaris que podran obrir i tancar el contenidor mitjançant una clau, una targeta o una aplicació digital. Així mateix, proposa ampliar el nombre de contenidors, tant de restes orgàniques, com d'envasos, paper i cartró i vidre, a diferents zones del municipi, com ara el centre urbà, el barri de l'Ermita i les partides de Plans i el Torres.
 
Entre les mesures, destaca la incorporació del servei de recollida de restes voluminoses i de restes de poda de jardineria a domicili amb una petició prèvia. També es proposa la instal·lació de minipunts nets, consistents en petits contenidors de recollida de residus petits adaptats a l'espai urbà.
 
El pla també proposa establir un servei extraordinari de totes les fraccions de restes en la celebració d'esdeveniments multitudinaris i festes per tal de no garantir la recollida massiva de restes, sinó també per tal de conscienciar la ciutadania del seu ús correcte. i responsable. Així mateix, es determina eliminar l'acumulació de borses a l'exterior dels contenidors.
 
L´edil d´Escena Urbana, Ana Alcázar, ha explicat que “aquest pla pretén millorar la prevenció enfront de l'actual creixent generació de residus, fomentar la reutilització i el reciclatge d'aquests i gestionar de la millor forma i la més eficient tots els residus que es generen al municipi”. En aquest sentit, Alcázar assenyala que "aquestes actuacions, juntament amb l´actuació responsable per part de la ciutadania, garantiran el perfecte funcionament del servei de neteja i recollida de residus urbans al municipi". La seua aplicació serà revisada periòdicament per comprovar-ne l'eficàcia i adaptar l'estratègia a les necessitats reals dels veïns.
 
La regidoria d'Escena Urbana completa el sistema de recollida de residus actualment amb el servei d'ecoparc mòbil que visita setmanalment el municipi i s'instal·la els dimecres de manera alterna de 14.30 a 18.30 hores al recinte del mercat ambulant i al barri de La Cala, on els veïns poden dipositar els seus residus no orgànics a prop del domicili de manera gratuïta.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 04 de Juliol de 2024