La Vila Joiosa augmenta en un 20 % els controls d'alcoholèmia per a conductors

La Policia Local registra 19 accidents de trànsit al mes a la localitat

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Policia Local de la Vila Joiosa va realitzar durant l'any passat un 20 % més de controls d'alcoholèmia a la carretera que l'any anterior. Jaume Ramis, regidor de Seguretat Ciutadana, vol alertar la població dels problemes per conduir sota efectes d'alcohol o drogues, per a la qual cosa continuarà augmentant els controls. Durant 2016, es va registrar un increment del 66.67 % en els delictes de conducció sota els efectes de begudes alcohòliques.

 

«La conscienciació ciutadana és molt important, per la qual cosa demanem els ciutadans que no condueisquen si han begut o consumit drogues, alguna cosa sobre la qual hi ha menys conscienciació però que és també molt important; per això hem inclòs el test de drogues, que es veurà reflectit en les estadístiques del pròxim any. Les xifres de 2016 mostren un augment en els accidents i, sobretot, en els delictes per conduir sota els efectes de l'alcohol, però això no vol dir necessàriament que hi haja més gent que consumeix alcohol i condueix, sinó que per incrementar els controls han augmentat també els registres» ha finalitzat Jaume Ramis, regidor de Seguretat Ciutadana.

 

La Policia Local va registrar, durant 2016, 231 accidents de trànsit, que suposa uns 19 al mes. D'aquests, el 61,85 % van ser provocats per turismes i el 13,46 % per ciclomotors. «És important que els joves siguen conscients de la rellevància de conduir de manera responsable; com hem vist, han augmentat els accidents per ciclomotor, que són majoritàriament conduïts per joves. Tant els joves com els adults hem de ser responsables i conduir amb precaució», ha comentat Ramis.

 

Destaca, a més, en l'informe policial que durant l'any passat es van efectuar 6 atropellaments, 5 per no respectar els vehicles el pas de vianants i un per infracció del vianant. Durant l'any es van instruir 54 delictes contra la seguretat viària: el 74 % van ser per conduir sota els efectes de l'alcohol, el 12,96 % per no tenir permís de conducció i l’11.11 % per negar-se a sotmetre’s a les proves d'alcoholèmia.

 

En relació amb l'any passat, els accidents amb danys materials s'han incrementat en un 2 %, els que han produït ferits lleus en un 75,93 % i els de ferits greus en un 25 %. Pel que fa als delictes contra la seguretat viària, en comparació amb l'any 2015, s'han incrementat en un 74,19 % a causa de l'increment del 66,67 de delictes per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques i l'augment del 200 % de delictes de negativa a sotmetre’s a les proves d'alcoholèmia.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 16 de Febrer de 2017