La Regidoria d'Igualtat commemora el Dia de la Dona amb una setmana d'activitats diverses

Les activitats començaran amb la lectura d'un manifest el proper dia 8 de març a la Barbera

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha preparat aquesta setmana diverses activitats amb motiu de commemorar el Dia Internacional de la Dona que se celebra el pròxim 8 de març.

 

La primera de les activitats programades serà la concentració als jardins de la Barbera i la lectura d'un manifest el dia 8 de març, a les 19.00 hores. Després del manifest es procedirà a realitzar un minut de silenci per totes les dones víctimes de gènere. A la finalització d'aquest acte i en col·laboració amb la Regidoria de Serveis Tècnics, s'il·luminarà la façana de la Finca amb el color morat que simbolitza la lluita de la dona.

 

El dia 9 de març, a les 17.30 hores, es realitzarà una visita guiada a Vilamuseu sota la temàtica «Mujeres desde la antigüedad». El 10 de març, al Saló Don Pedro de la Finca la Barbera, a les 19.00 hores, la professora, la politòloga i l’escriptora iraniana exiliada a Espanya, Nazanín Amirian, oferirà una xarrada col·loqui en la qual s'exposarà la situació de les dones en el món islàmic.

 

Per finalitzar aquesta setmana commemorativa, el dia 11 de març, des de les 11.00 hores fins a les 14.00 hores, també a la Finca la Barbera, diverses associacions col·locaran estands informatius que podran ser visitats per tots els veïns i les veïnes de la Vila Joiosa.

 

La regidora d'Igualtat, Pilar Baigorri, ha assenyalat que «els actes preparats durant aquesta setmana tenen com a objectiu donar visibilitat a problemes que, encara que els tractem dia a dia, necessiten d'una atenció especial. Poc a poc hem de conscienciar que la igualtat no pot ser sempre una assignatura pendent i que ha de ser una assignatura ben apresa des de xicotets, tant per a xiquets com per a xiquetes», ha matisat la regidora.

 

Per a la regidora d'Igualtat és necessari la realització d'un pacte d'estat contra la violència de gènere que «d’una vegada per totes, pose d'acord tots els partits polítics per a lluitar contra aquesta xacra social que ens afecta a tots».

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 06 de Març de 2017