Transport i Patrimoni Històric senyalitzen els principals monuments de la Vila Joiosa

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Les regidories de Transport i Patrimoni Històric de l'Ajuntament de la Vila Joiosa han senyalitzat els monuments municipals de primer ordre de la localitat per facilitar el seu accés i la seua visibilitat.

 

L'obertura al públic de Vilamuseu, com a Xarxa de Museus i Monuments de la Vila Joiosa, feia necessària una correcta i completa senyalització no només dels museus municipals, que ja va ser executada, sinó també dels principals monuments. L'objectiu d'aquesta actuació és no només permetre els turistes orientar-se i trobar els monuments, sinó també donar a conéixer la seua existència a vianants i vehicles.

 

Per dur a terme aquest projecte es va redactar un informe que es va traslladar a l'empresa Impursa, perquè procedira a instal·lar els nous senyals en virtut del contracte en vigor amb l'Ajuntament. A més de les onze senyals de direcció instal·lades o millorades al novembre de 2016, s'estan instal·lant a hores d'ara uns altres 12 senyals en els principals monuments de la localitat.

 

Els nous senyals indiquen la Torre funerària de Sant Josep, el major monument d'aquest tipus conservat a la Hispània Romana, declarat bé d'interès cultural (BIC), restaurada i dotada d'un jardí funerari romà i panells interpretatius; la Torre de guaita de l'Aguiló (s. XVI), una de les més antigues i importants del sistema renaixentista de vigilància anticorsària, que posseeix un sender senyalitzat i dotat de panells interpretatius i de paisatge, amb vistes d'un terç de les costes del Regne de València, també declarada BIC; i el santuari iber i romà de la Malladeta (s. IV aC - I dC), declarat Bé de Rellevància Local, i dotat també d'un sender amb panells interpretatius i de paisatge, amb vistes de l'anomenada 'frontera-desert'.

 

«Aquesta senyalització és crucial per facilitar la visita pública a aquests museus i monuments, de manera que puguen complir la seua funció turística i cultural. És, per tant, una acció estratègica per a la ciutat, quan s'està creant un producte rellevant de turisme cultural dissenyat per esdevenir un nou motor econòmic del municipi» ha assenyalat Pilar Baigorri, regidora de Transport.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 08 de Març de 2017