La Regidoria d'Urbanisme habilita un servei d'informació per a la sol·licitud d'ajudes a la rehabilitació i regeneració urbana (Pla RENHATA)

Els ciutadans que vulguen informació, o tinguen dubtes, podran acudir a les oficines d'Urbanisme on se'ls explicaran tots els requisits per a la seua sol·licitud

Facebook logo    Twitter logo

La Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha habilitat un servei d'informació per a tots aquells ciutadans que vulguen sol·licitar les ajudes de rehabilitació i regeneració urbana, Pla RENHATA. Totes aquelles persones que vulguen informar-se, o tinguen dubtes, sobre aquest pla podran acudir a les oficines d'Urbanisme on se'ls explicaran tots els requisits per a la seua sol·licitud.

 

Aquest pla, posat en marxa per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, pretén contribuir a millorar les condicions d'habitabilitat i promoure l'estalvi energètic en els habitatges de la Comunitat Valenciana. A més, també es vol fomentar l'activitat empresarial del sector de la construcció.

 

La partida pressupostària és d'un total de 4 milions d'euros (3 milions de la Conselleria d'Habitatge i un milió de la Conselleria d'Economia Sostenible) i està destinada a subvencionar les reformes de cuines (envans, revestiments, aixetes, mobles de cuina i instal·lacions), de banys (envans, revestiments, aixetes i sanitaris) i també per millorar l'accessibilitat per a persones amb diversitat funcional. A més, el milió que aporta la Conselleria d'Economia Sostenible és per incloure en aquestes subvencions la substitució de calderes domèstiques i la rehabilitació tèrmica de finestres i portes (vidre, marcs i contramarcs).

 

La subvenció la podran sol·licitar aquells propietaris d'habitatges finalitzats abans de 1996 i el pressupost serà des dels 2.000 euros fins als 12.000 euros. La subvenció serà del 35 % (màxim 4.200 euros) i se subvencionarà el cost de les obres, honoraris tècnics i taxes i impostos.

 

Segons el regidor d'Urbanisme, Jaume Ramis, ha assenyalat que «ens posem a disposició dels veïns i veïnes de la Vila Joiosa per facilitar-los informació sobre aquest pla de rehabilitació d'habitatges que ha posat en marxa la Generalitat. Pensem que aquestes iniciatives són molt positives, tant per activar el sector de la construcció, com per aconseguir que habitatges antics puguen ser reformats», va afegir Ramis.

Notícia publicada el 09 de Març de 2017