La Vila Joiosa celebra el seu 716 aniversari amb gran èxit de participació

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

El procurador del rei Jaume II, Bernat de Sarrià, encarnat per Agustí Galiana, la seua família i cavallers, acompanyats per primera vegada per les banderes de la Vila Joiosa i la família Sarrià, bandes juvenils del municipi, juntament amb representants dels diferents col·lectius locals que es van sumar als participants tradicionals, van desfilar dissabte passat pels carrers de la Vila Joiosa, dins dels actes de l’atorgament de la Carta de Poblament.

 

La desfilada va finalitzar amb l’acte de l’«atorgament de la Carta de poblament» a l'Església de l'Assumpció, on els assistents van poder observar el jurament al text que marcaria la vida dels primers vilers i que els regiria durant els segles següents.

 

Aquest any, a banda dels diversos col·lectius que han desfilat amb l'Associació Huit de Maig, han participat activament dins la part medieval la Colla els Valerios, Danses l'Almadrava, Ateneu Musical, Agrupació Musical Mediterráneo, Foto Cine La Vila i Art Teatro.

 

Diumenge al matí, finalitzaven els actes de la Carta Pobla amb una cercavila i l'actuació de la Muixeranga d'Alacant la qual acompanyant a Bernat de Sarrià i el seu seguici van tornar a desfilar pels carrers de la Vila Vella i va culminar a la plaça Sant Pere, on es van realitzar diferents torres humanes.

 

Una altra de les novetats d'enguany, ha estat la inauguració del "Parc dels nous vilers", en la qual van participar prop de mig centenar de famílies amb xiquets nascuts el 2016, que van plantar pins en el paratge de la Malladeta. A més, també la celebració va comptar amb la tradicional Fira Medieval.

 

Per l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, «ha estat un cap de setmana molt complet d'actes per commemorar aquesta data tan important per al nostre municipi. Vull agrair a l'Associació Hui de Maig la implicació en l'organització de tots els actes que ens recorden any rere any com és la nostra història», ha matisat Verdú.

 

D'una altra banda, el president de l'Associació Hui de Maig, Vicente José Sebastià López, ha afirmat que «s'ha pretés donar més notorietat a l'acte de fundació de la ciutat per recordar els orígens del nostre municipi i cal agrair tots els participants als diferents actes la seua col·laboració amb l'associació sense oblidar a la parròquia de l'Assumpció per cedir-nos l'espai i la corporació municipal pel suport a les activitats del nostre col·lectiu».

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 02 de Maig de 2017