La Vila Joiosa instarà el Ministeri la creació del quart jutjat davant l'exclusió de la Vila del nou esborrany de creació de jutjats

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha realitzat aquest matí el Ple ordinari del mes de setembre en què s'ha aprovat una moció per instar el Ministeri de Justícia a la creació del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de la localitat davant l'exclusió del municipi l'esborrany de creació de jutjats.

 

Aquesta moció està motivada per la gran càrrega de treball que tenen els jutjats actuals, com es va manifestar a la Conselleria de Justícia al novembre de 2105, qui va adquirir el compromís de sol·licitar la creació d'aquest jutjat. Segons ha tingut constància l'Ajuntament, de bestreta i a priori, no està entre els plans del Ministeri de Justícia acordar la creació d’aquest, d’acord amb la petició recollida per l'informe de la Conselleria, ja que la Vila Joiosa no es troba en el llistat de construcció de nous jutjats; per la qual cosa, l'Ajuntament sol·licitarà de nou la creació d'aquest jutjat.

 

A més, el Ple ha aprovat la moció que sol·licita la modificació puntual del Pla general per a la substitució d'ús dotacional al carrer Joan Tonda Aragonés, on es troba l'antic Centre d'Atenció Primària, per poder dur a terme la permuta d'aquest edifici pel dels actuals jutjats i per dur a terme l'ampliació d’aquests. Aquesta modificació haurà d'estar en exposició pública durant un període de 45 dies i estarà a disposició de la ciutadania en el Departament d'Urbanisme per a la consulta.

 

El Ple ha aprovat també, per unanimitat, incoar l'expedient per a modificar l'actual Ordenança fiscal reguladora de la taxa per utilització dels serveis esportius, així com el Reglament de funcionament de les instal·lacions esportives municipals L'objectiu és flexibilitzar tant l’Ordenança com el Reglament per agilitzar els tràmits a l'hora de reservar una instal·lació i fer més accessible econòmicament l'ús d’aquestes. Es realitzaran els estudis pertinents per veure la viabilitat dels canvis en les dues normatives.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 21 de Setembre de 2017