La Vila celebrarà el Nou d'Octubre amb la tradicional processó cívica i com a novetat es vendrà una 'mocadorà' solidària

Les banderes seran portades per representants de Anémona i Ahedysia

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de les regidories de Cultura i Festes, ha organitzat un complet programa d'actes per commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana. El Nou d'Octubre, com a novetat d'enguany, es vendrà una mocadorà solidària en benefici de Cáritas.

 

La programació del Dia de la Comunitat Valenciana començarà els dies 4 i 6 d'octubre amb una activitat dedicada als centres escolars. Els alumnes de primària assistiran al Teatre Auditori per veure la representació En Jaume I de XanaTeatre, en què, de forma lúdica i senzilla, es relata la història del Rei. La Biblioteca acollirà el dimecres 4 d'octubre a les 18.00 hores una sessió de rondalles valencianes destinades a xiquets de 3 anys.

 

El diumenge 8 d'octubre s'han organitzat diferent actes: a les 12.00 hores tindrà lloc un concert líric en valencià gratuït de la Camerata Aitana a la Llar del Pensionista. A les 18.00 hores el jardí Doña Concha acollirà el teatre infantil Marcel, el Marcià. Balla, balla, amb entrada gratuïta. A la nit, a les 23.30 hores, es dispararà un correfocs per part de la Colla Dimonis La Ceba d 'Alacant al carrer Colón.

 

El Dia de la Comunitat Valenciana començarà a la Vila Joiosa amb la tradicional processó cívica, a les 11.15 hores, que obriran els grups de danses Centener i Almadrava al costat de la colla Els Valerios. Després d'aquests, la muixeranga La Torrentina i les diferents associacions de la Vila, cossos de seguretat i corporació municipal. La música la posarà l'Ateneu Musical la Vila Joiosa i l'Agrupació Musical Mediterráneo. Aquest any els portadors de les banderes, la senyera i la bandera de la Vila, seran dos representants de les associacions socials Anémona i Ahedysia.

 

La processó finalitzarà al parc de la Barbera en la qual es realitzarà l'acte institucional amb balls regionals i les paraules de l'alcalde, Andreu Verdú. Tancarà l'acte l'himne de la Comunitat Valenciana i l'actuació de la muixeranga. A més, i com a novetat aquest any, al parc de la Barbera, quan arribe la processó, hi haurà un lloc de venda de mocadoràs, regal tradicional de massapans embolicats en un mocador que es regala als enamorats en aquesta data, ja que coincideix amb Sant Dionís. La mocadorà es vendrà amb fins solidaris i la seva recaptació es destinarà a Cáritas.

 

«Un any més la Vila es prepara per celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana i per a això hem preparat un programa especial en el qual posar en valor la nostra llengua i els nostres costums. Rondalles, teatre, música, dansa, correfocs... una setmana d'activitats per a tots els públics i amb una iniciativa solidària, com és la venda de la mocadorà en què esperem una gran acollida» ha comentat M. Ángeles Gualde, regidora de Cultura .

 

Els actes commemoratius del dia de la Comunitat Valenciana finalitzaran el dijous 11 d'octubre amb el teatre Suggestió a les 19.30 hores a la Llar del Pensionista.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 03 d’Octubre de 2017