IV Concurs de Contes Xifrats

¿Perquè no jugar amb un nombre tan important en l’àmbit de les matemàtiques com ara el número π? Us proposem un repte: escriure un mini-conte basat amb les xifres d’aquest número tan conegut per tots.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Després de l’èxit que ha tingut els anys anteriors el Concurs de Contes Xifrats, el Projecte Vilamàtiques planteja seguir jugant amb el número Pi. Es tracta d’escriure un mini-conte amb el requisit que el nombre de lletres de cada paraula siga la xifra corresponent al número  π= 31415926535897932384 ... ¿Serem capaços d’aconseguir-ho? Segur que sí!

A continuació us expliquem els requisits i les pautes per a poder concursar:

BASES DEL CONCURS DE CONTES XIFRATS 2019

Queda convocada la IV Edició del Concurs de Contes Xifrats que es regirà per les bases següents:

1.   Participants.

Modalitat Individual: Podrà concórrer al concurs qualsevol alumne de secundaria, universitari, professorat de centres educatius o qualsevol persona interessada. Dintre d’aquesta modalitat, hi haurà una secció especial per a l’alumnat de secundària.

Modalitat Primària: Podrà concórrer al concurs qualsevol alumne o grup d’alumnes dels centres educatius de primària a través dels professors/es del centre.

2.   Format dels contes.

2.1. Els contes escrits en castellà o valencià, han de tenir un mínim de 10 paraules i un màxim de 20 paraules i han de complir el requisit que el nombre de lletres de cada paraula siga la xifra corresponent del nombre Pi, tal com es mostra en l ́exemple següent:

31415926535897932384

Per a Anna i Arnau resultava un malson viure amb tanta amargura. Seguirien dormint imaginant que el món acabaria demà.

Oía a Sara y Julia conversar de camino hacia sus casas. Mientras observaba entendí, conmovida, que al fin lograban amar.

 

2.2. Independentment del nombre de paraules del conte, s'ha de començar sempre per la primera xifra del nombre Pi i respectar sempre l'ordre de les xifres fins a la corresponent última paraula del conte.

2.3. Els contes han de ser de temàtica lliure i sempre originals. La comprovació de la no-originalitat provocarà l'exclusió del concurs de tots els contes de l'autor/a.

2.4. Es pot presentar un màxim de 5 contes per persona.

3.   Presentació.

Els contes hauran de ser presentats al correu electrònic vilamatiques@villajoyosa.com amb les dades de l’autor (Nom, Cognoms i telèfon). En el cas de ser alumant dels centres educatius es podrà entregar a través del professor. Data límit: 27 d’abril.

4.   Premis.

4.1. Es concedirà una Tablet com a primer premi i un disc dur d’1 Tb com a segon premi per a la modalitat individual. A més, dintre d’aquesta modalitat es concedirà una altra Tablet per al millor conte de l’alumnat de secundària. Per a la modalitat de Primària, es concediran dos premis formats per un lot de jocs matemàtics i de llibres de lectura matemàtica. Si l’alumnat de primària participa de manera individual serà el guanyador dels premis i si participen en grup,  els jocs i els llibres seran per al centre.

4.2. El jurat estarà constituït per llicenciats en filologia tant hispànica com catalana i membres que hagen participat activament en el projecte Vilamàtiques. El jurat rebrà els contes de forma anònima.

4.3. Les autores i els autors premiats han d'assistir personalment o amb representant, en cas que els resulte impossible, a l'acte de lliurament de premis, L’acte de lliurament de premis de la modalitat individual i secundària tindrà lloc el 9 de maig a les 19.30 hores al Saló d’actes de Vilamuseu de la Vila Joiosa. Per altra banda, aquest acte tindrà lloc el 9 de maig a les 18 hores a la Biblioteca Municipal Cristóbal Zaragoza per a la modalitat de Primària.

5.  Les qüestions no previstes en aquestes bases les resoldrà el jurat, segons el seu criteri. La participació en el concurs implica l'acceptació d'aquestes bases. L'incompliment d'alguna base comportarà la desqualificació del concursant o de la concursant.

6.   El projecte Vilamàtiques i l’Ajuntament de la Vila Joiosa es reserva el dret de publicar tots els contes que es presenten al concurs, i d'editar-los i fer-ne ús sense ànim de lucre per a finalitats acadèmiques o de difusió per a següents convocatòries.

 

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 15 de Març de 2019