Conferència: Els sistemes electorals. Propostes per millorar-ne la proporcionalitat

Són proporcionals els sistemes electorals? Hi ha diferents sistemes y fórmules electorals, però, quina és la més justa? Si voleu saber més, no falteu a la conferència el pròxim dijous 9 de maig.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Per aquest últim trimestre escolar, el Projecte Vilamàtiques porta la conferència “Els sistemes electorals. Propostes per millorar-ne la proporcionalitat” que ens oferirà Alberto Zapatera, professor de la Universitat Cardenal Herrera. La falta de proporcionalitat dels sistemes electorals, deguda principalment a les fórmules electorals, al volum de les circumscripcions i a la barrera de representació, provoca el bipartidisme. En aquesta conferència analitzarem diferents sistemes i fórmules electorals i farem un estudi de la proporcionalitat en les diferents eleccions espanyoles.

Al finalitzar la conferència, que tindrà lloc el pròxim dijous 9 de maig a les 19.30 hores al Saló d’actes de Vilamuseu, també farem entrega dels premis del IV Concurs de Contes Xifrats. Concurs en el que podia participar qualsevol persona interessada i que tractava de jugar amb les xifres i les lletres.

 

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 02 de Maig de 2019