La vilera Livia Espinosa es proclama campiona d'Espanya d’alçament de pesos amb potència en l'XI Campionat que se celebra a Màlaga

L'atleta bat 5 rècords d'Espanya en el campionat, entre aquests l'absolut en el seu categoria

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Livia Espinosa es va convertir ahir en Campiona d'Espanya d'Espanya d’alçament de pesos amb potència (powerlifting) en la categoria de menys de 52 quilos, en el campionat que s'està celebrant a Alhaurín de la Torre (Màlaga). L’alçadora competia pel club Alfa Forjando Atletas de la Federació Madrilenya.

Livia va batre els rècords d'Espanya de la categoria de menys de 52 quilos en els moviments press de banca júnior en dues ocasions, amb 62,5 i 65 quilos; de pes mort júnior i absolut amb 148,5 quilos; i total júnior i absolut amb 328,5 quilos.

Va ser la categoria femenina més nombrosa de la jornada, amb 12 atletes de diferents clubs d'Espanya, i també el grup que va donar més emoció al campionat, perquè només 1 kg va separar la medalla d'or de la de bronze.

En l'últim moviment, el pes mort, s'acabava de batre el rècord d'Espanya amb 143,5 quilos. L'entrenador, Lucio Doncel, es va jugar el tot pel tot amb un augment de 13,5 quilos respecte del segon alçament del pes mort de Livia. Aquesta opció no sols suposava batre de nou el rècord assolit només un minut abans, sinó aconseguir la millor marca espanyola total de tots els temps en la seua categoria. Era una aposta arriscada, però l'única opció per a passar de la tercera a la primera plaça del podi.

El públic assistent va seguir l'emocionant final de la categoria amb gran interès i va celebrar aquest rècord amb una llarga ovació.