L'Ajuntament de la Vila Joiosa rep el reconeixement de l'OEDI pel Servei d'atenció precoç de VioGen en el I Congrés Internacional de Violència Digital d'Elx

El congrés va reunir autoritats i experts en la matèria que van compartir coneixements i debat sobre una problemàtica que afecta les dones en entorns virtuals

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa va rebre durant el dia d'ahir en el I Congrés Internacional de Violència Digital, desenvolupat els dies 22 i 23 de setembre a la ciutat d'Elx, un reconeixement per part de l'Observatori Espanyol de Delictes Informàtics (OEDI) pel Servei gratuït d'atenció precoç a les víctimes de violència de gènere per a combatre el ciberassetjament, oferit per la Policia Local de la Vila dins del conveni establit per l'Administració local amb l'OEDI.

 

El congrés va reunir autoritats i experts en la matèria que van compartir coneixements i debat sobre una problemàtica que afecta les dones en entorns virtuals. L'Ajuntament de la Vila va estar representat en el congrés per l’alcalde, Andreu Verdú, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Isabel Perona, qui van rebre el guardó pel pioner Servei d'atenció precoç a les víctimes de violència de gènere de mans del president de l'Observatori Espanyol de Delictes Informàtics, Salvador Samper.

 

També va estar present durant la jornada l'intendent en cap de la Policia Local de la Vila Joiosa, José Álvarez, a qui se li va atorgar el certificat acadèmic com a Membre d'Honor del de l'Observatori Espanyol de Delictes Informàtics (OEDI).

 

“Per a l'Ajuntament de la Vila és un orgull que es reconega el servei que presta en el nostre municipi la Policia Local i l'OEDI per a l'atenció precoç a les víctimes de VioGen en el nostre municipi. Hem marcat un model a seguir perquè altres municipis integren aquest pla de prevenció en la lluita contra la violència de gènere i eradicar junts aquesta xacra per a la llibertat de moltes dones i per a la nostra societat”, declarava l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, després d'arreplegar el guardó.

 

La Policia Local de la Vila Joiosa, concretament la seua unitat THEMIS especialitzada en violència de gènere, la componen, a més d'efectius policials, un perit informàtic forense i un perit especialista en ciberseguretat de l'OEDI. La seua funció, entre d’altres, se centra en l'avaluació de dispositius electrònics per a detectar possibles spyware (programari espia) de control a les víctimes i preservar evidències digitals que puguen ser lliurades en seu judicial amb les màximes garanties processals.

 

“La incertesa i l'actual situació derivada de confinament i restriccions donades per la pandèmia, ha augmentat un major aïllament social de moltes dones víctimes de VioGen que conviuen més temps amb el seu agressor. Per això es fa més necessària la implementació de serveis com aquest que ajuden les víctimes”, afegia l'edila de Seguretat Ciutadana, Isabel Perona.

 

Malgrat de comptar amb nous i més nous serveis per a combatre aquestes agressions, la xacra de la violència de gènere no s'ha detingut en 2021. A Espanya, en el que portem d'any, 35 dones han sigut assassinades a les mans de les seues parelles o exparelles i 19 menors han quedat orfes a causa d'això.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 24 de Setembre de 2021