L'Ajuntament de la Vila atén la petició de Conselleria i assumirà la construcció de 2 aules d'infantil de 2 anys del nou CEIP Esquerdo

L'alcalde, Andreu Verdú, i el DG d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, s'han donat cita a València per a abordar la petició de la Generalitat i garantir la construcció de les aules d'infantil, i abordar la continuïtat de les obres del nou col•legi

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a petició de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, assumirà la construcció de 2 aules d'Infantil 2 anys del nou CEIP Esquerdo, no contemplades en el projecte del nou col·legi, en cas que es consumira el romanent pressupostari de les obres.

 

L'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, i el DG d'Infraestructures Educatives de la Generalitat, Víctor Garcia, es van citar ahir a València al costat d'altres membres del consistori viler i representants de l’UTE encarregada de les obres del nou CEIP Esquerdo per a abordar aquesta petició de Conselleria a la qual el consistori donarà resposta amb mitjans propis en cas de no ser suficients amb el romanent.

 

Hui en dia, la Generalitat inclou en la construcció de totes les seues infraestructures educatives aquestes aules d'Infantil 2 anys per a donar més facilitats educatives a l'escolarització total dels xiquets i xiquetes de 2 anys en la Comunitat Valenciana. El projecte del nou CEIP Esquerdo de la Vila Joiosa, acollit al Pla Edificant de la Generalitat i redactat amb anterioritat als nous projectes educatius de Conselleria, no contempla aquestes aules d'Infantil de 2 anys i la seua construcció pot sobrepassar el pressupost acordat de l'obra.

 

“On no arribe la Generalitat, respondrà l'Ajuntament de la Vila Joiosa per a garantir una educació pública, digna i accessible per al nostre municipi”, sostenia l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, durant la reunió.

 

El director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, explica que “la inversió que destina la Conselleria a cada actuació del Pla Edificant és suficient perquè amb el romanent sobrant es puguen escometre la construcció de les aules d'Infantil 2 anys i altres millores, però en el cas del CEIP Esquerdo, per les característiques de l'obra, l'alça del preu dels materials de construcció que s'està registrant mundialment pot consumir el romanent pressupostari. Això ens obligaria a, una vegada acabat el nou col·legi, iniciar un segon Edificant en el qual la Conselleria garantiria la inversió necessària per a construir les aules d'infantil de 2 anys”. “Agraïm que l'Ajuntament de la Vila-Joiosa estiga disposat a col·laborar en el cas que siga necessari, ja que aquest compromís assegura que les aules d'Infantil de 2 anys estiguen acabades al mateix temps que la resta del nou CEIP Esquerdo”, conclou el director general.

 

Així, l'Ajuntament dona resposta a la Generalitat per a la construcció d'aquestes dues aules d'infantil de 2 anys per al nou CEIP Esquerdo, a més de garantir l'atenció a altres requeriments presentats per la comunitat educativa del centre, com la construcció d'un rocòdrom, amb intenció que s'integren en l'edifici principal del nou col·legi sense que supose una construcció annexa a aquest, i sense que afecte el desenvolupament de l'obra, la qual continuarà complint els terminis acordats.

 

En el cas del nou CEIP Gasparot de la Vila Joiosa, un altre projecte educatiu de la Generalitat actualment en construcció en el municipi, sí que està contemplada la construcció d'aquestes aules d'infantil de 2 anys sobre el paper, per la qual cosa la seua construcció continua absent d'eventualitats.

 

El nou CEIP Esquerdo, fruit del compromís del Govern de la Vila Joiosa i el Consell per eliminar la situació precària dels centres d'ensenyament en barracons de la Vila Joiosa i tot el territori valencià, compta amb una inversió de 6,2 milions d'euros i forma part dels més de 27,4 milions d'euros que destina la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a la millora de sis centres educatius a la Vila Joiosa.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 27 d’Octubre de 2021