La Vila Joiosa es prepara per a commemorar la festivitat de Sant Antoni Abat en l'Ermita

No hi haurà processó ni desfilada de carrosses, però sí Santa Missa, benedicció dels animals i repartiment dels tradicionals “rotllets de Sant Antoni”

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Regidoria de Festes de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ultima els detalls per a commemorar la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals, prevista per a aquest cap de setmana en el barri de l'Ermita. Entre els seus diversos actes, destaca la tradicional benedicció dels animals i dels “rotllets de Sant Antoni”, que tindrà lloc la vesprada del dissabte 15 de gener, a partir de les 17.00 hores, en l'exterior de l'Església de l'Ermita.

 

És tradició i arrelament en l'Ermita de la Vila Joiosa començar el diumenge, a les 8.00 hores, amb la “despertà amb dolçaina i tabalet”, coets i repics de campana. Més tard, a les 11.00 hores del diumenge, se celebrarà la Santa Missa en l'Ermita de Sant Antoni, que comptarà amb la imatge de Sant Antoni Abat en l'altar major.

 

Seguidament, en la plaça contigua a l'Ermita, es farà lliurament dels “rotllets de Sant Antoni” prèviament beneïts entre les persones assistents i el lliurament es farà acompanyat de l'actuació del Grup de Danses Centener i la Colla de Tabaleters i Dolçainers Els Valerios. En la plaça hi haurà present una altra imatge de Sant Antoni Abat, “patró dels filadors”, cedida per Redsinsa amb motiu de la festivitat.

 

“Es tracta d'unes festes molt volgudes en la nostra localitat, que agraden a tant a xiquets com a adults. Els amants dels animals mai solen fallar a aquesta cita, fent partícips als seus animals de la festivitat. Continuarem esforçant-nos any després d'anys per mantindre aquestes boniques festes de l'Ermita malgrat les adversitats”, explica l'edila de Festes de la Vila Joiosa, Marta Sellés.

 

Sellés, que també és edil de Sanitat en el municipi, informa que, atenent recomanacions sanitàries, la popular processó de Sant Antoni amb carrosses i rucs no es durà a terme enguany en vistes a “preservar la salut pública” de la població, donada l'alta incidència de contagis que s'està donant en la localitat i comarca, amb 1.593 casos per 100.000 habitants a la Marina Baixa.

 

Per part seua, l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, diu que “malgrat les dificultats que ens planteja aquesta pandèmia, des de l'Ajuntament, i amb la col·laboració de la població de la Vila Joiosa, continuem mantenint les nostres tradicions més arrelades per a celebrar-les de manera segura perquè tots els vilers i vileres, persones grans i menudes, puguen gaudir d'aquests dies d'especial goig per al municipi.”

 

 

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 11 de Gener de 2022