La Vila Joiosa percebrà en 2022 un milió d'euros més de l'aportació de l'Estat a través del PEU

L'aportació del govern d'Espanya, a través de la participació en tributs de l'Estat (PEU) creix un 13 % respecte de l'any anterior i ascendeix als 8,5 milions d'euros i permetrà compensar la reducció d'ingressos per la plusvàlua

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa percebrà aquest 2022, a través de la participació en tributs de l'Estat (PEU), un milió d'euros més que en 2021. En concret, la xifra ascendeix als 8.565.457,52 euros; un increment del 13 % respecte de l'any anterior.

 

L'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú, considera una “molt bona notícia” aquest increment financer. “L'augment del 13 % d'aquest lliurament a compte de l'Estat farà possible que l'Ajuntament de la Vila Joiosa siga solvent atenent la reducció d'ingressos per les plusvàlues”, diu l'alcalde, qui afirma que en termes generals “es tracta del major volum de finançament de la història des del govern d'Espanya a través de la participació en tributs de l'Estat”. Un increment que “va a beneficiar molt ajuntaments com el nostre”, diu Verdú.

 

El regidor de Serveis Econòmics de la Vila Joiosa, José Ramón Uclés, qualifica l'increment d'enguany com una “bufada d'aire fresc” per a l'Administració local. Amb aquest augment d'ingressos “es faciliten més mitjans per a l'aprovació dels pressupostos municipals”, afig l'edil vilero, que indica que, a més de permetre un ajust pressupostari més folgat, aquest milió d'euros “incrementarà les partides econòmiques dels Serveis Socials de la Vila Joiosa dins de l'exercici de 2022”.

 

En el seu conjunt, els pagaments a les corporacions locals dels lliuraments a compte del sistema de participació de tributs de l'Estat registraran un creixement del 13 % respecte de la xifra de 2021, el qual arribà a un total de 22.062 milions d'euros de les arques de l'Estat.

 

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 13 de Gener de 2022