L'Ajuntament de la Vila aprova la llicència d'obres per a ampliar l'Hospital Marina Baixa

Amb aquesta concessió, l'Ajuntament dona llum verda a la construcció d'un nou edifici que es connectarà amb l'actual hospital i que albergarà gran part dels serveis tecnicoassistencials i d'Urgències, per augmentar la capacitat assistencial del centre

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha aprovat en Junta de Govern Local la sol·licitud de llicència d'obres que permetrà l'ampliació de l'Hospital Marina Baixa a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

 

Aquesta actuació, licitada per 59.925.306 euros per la Generalitat, permetrà ampliar la capacitat assistencial del centre que actualment compta amb una superfície construïda aproximada de 33.000 m² i que, després de les obres a desenvolupar, augmentarà la seua capacitat en 30.000 m² més.

"Des de l'Ajuntament de la Vila Joiosa hem aprovat la llicència d'obres perquè la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública puga iniciar els treballs a l'hospital comarcal complint els terminis establits”, diu l'alcalde de la Vila Joiosa, Andreu Verdú. Per altra banda, l'edil d'Urbanisme, Pedro Alemany, assegura que el personal municipal “continuarà treballant perquè l'ampliació de l'Hospital Marina Baixa siga una realitat al més prompte possible".

 

El projecte contempla la construcció d'un nou edifici que es connectarà amb l'actual hospital. En el nou edifici se situaran gran part dels serveis tecnicoassistencials, així com el Servei d'Urgències. A més, comptarà amb una Unitat de Curta Estada, una nova zona de diagnòstic per imatge, que disposarà de dues sales de TAC, ressonància magnètica, radiologia convencional i mamògraf.

 

Al mateix temps, s'instal·larà un nou bloc quirúrgic amb 12 quiròfans i un espai per a poder ampliar a dos més en cas de necessitat, que comptarà amb una Unitat de Cirurgia sense Ingrés (UCSI) i Unitat de Reanimació Postanestèsica (URPA). Així mateix, disposarà d'una àrea obstètrica nova, que inclourà urgències ginecològiques, zona de dilatació, part i de recuperació. D'una altra banda, s'instal·larà una nova UCI i una nova central d'esterilització.

 

Finalment, s'habilitaran els espais necessaris per a millorar l'aparcament i garantir una millor accessibilitat i mobilitat fins al centre sanitari, tant mitjançant vehicle privat com transport públic, o altres mitjans alternatius.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 28 de Gener de 2022