El Saló Don Pedro de la Barbera acull aquesta vesprada la conferencia ‘Autorretrato y autobiografía en el tiempo final de Miguel Hernández’

El conferenciant, José Carlos Rovira, farà un recorregut per poemes que directament o indirectament identifiquen el poeta en la seua última escriptura, la del llibre inacabat ‘Cancionero y Romancero de absencias’

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Des de 2021 s'està desenvolupant des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Vila Joiosa una programació especial que porta per nom “Aproximació a Miguel Hernández”, coincidint amb el 80 aniversari de la seua mort, formada per diferents propostes, entre d’altres la conferència que tindrà lloc aquest dijous 9 de juny, a càrrec de José Carlos Rovira que du el títol “Autorretrato y autobiografía en el tiempo final de Miguel Hernández”

 

En aquesta conferència es farà un recorregut per poemes que directament o indirectament identifiquen el poeta en la seua última escriptura, la del llibre inacabat Cancionero y Romancero de absencias. En aquest, la seua imatge i el relat del que viu és una construcció metafòrica que explica la seua grandesa i transcendència poètica.

 

El conferenciant, José Carlos Rovira és professor emèrit de la Universitat d'Alacant, de la qual ha sigut catedràtic de Literatura Hispànica fins a la seua jubilació en 2019. Amb dos centenars d'articles, llibres i edicions publicats sobre literatura espanyola i hispanoamericana, una part important, com a editor i autor, estan dedicats a Miguel Hernández, des del seu primer llibre en 1976 a un últim volum en 2020.

 

Aquest acte està organitzat en col·laboració amb la Seu universitària de la UA a la Vila Joiosa i es durà a terme en el Saló Don Pedro la Barbera dels Aragonés la vesprada de hui dijous 9 de juny a les 19.00 hores. L'entrada és gratuïta fins a completar aforament.

 

 

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 09 de Juny de 2022