L'Ajuntament de la Vila s'adhereix a la campanya del Ministeri d'Igualtat contra la violència sexual #SíésSíFest

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Regidoria de Serveis Socials i Igualtat de La Vila Joiosa se suma a la campanya #SíÉsSíFest del Ministeri d'Igualtat enfocada en el concepte de gaudir d'un festival en el qual les protagonistes són les dones i en el qual les relacions sexuals han de ser sempre consentides. Es tracta d'una iniciativa preventiva de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere (DGVG) contra les agressions sexuals a dones en l'entorn festiu i estiuenc amb l'objectiu d'evidenciar el rebuig frontal cap a aquesta mena de comportaments i per a donar visibilitat al dret de les dones i joves a divertir-se i eixir amb seguretat i llibertat.

 

La campanya consisteix en nombrosos vídeos i missatges en xarxes socials per a conscienciar a les dones que poden i tenen dret a decidir què fer amb el seu cos i com, en un estiu amb festes lliures de violència masclista on tenen a la seua disposició nombrosos recursos, a més dels Punts Violeta, per a rebre informació de qualitat, assessorament i acompanyament. De fet, aquesta activitat ofereix una continuïtat a la instal·lació de diversos Punts Violeta durant les festes de Moros i Cristians del passat mes de juliol que va posar en marxa, per primera vegada, la Regidoria de Serveis Socials i Igualtat.

 

En les diferents peces per a difondre en xarxes socials de la campanya #SíÉsSíFest s'ofereix informació sobre els drets de les dones a l'entorn de l'oci, a més d'aclarir que la violència sexual és la que es produeix en el moment en el qual deixa d'existir un consentiment lliure i voluntari per part de la dona i que, a més d'atacar el seu cos, crea en aquestes una idea d'inseguretat i d'alguna manera les fa sentir culpables de patir agressions sexuals.

 

La regidora de Serveis Socials i Igualtat, Asun Lloret, ha manifestat que “la nostra voluntat és garantir que les dones tinguen la màxima llibertat i seguretat a l'hora de gaudir del dret a divertir-se i eixir on, quan i amb qui estimen oportú sense patir cap mena d'agressions en l'entorn festiu i estiuenc. Aquesta campanya informativa pretén recordar a les dones i als joves que no estan soles a l'hora de defensar i exercir aquest dret, i els dona mitjans per a això”

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 11 d’Agost de 2022