Arrenca el campionat La Vila International Rugby Cup a la Vila Joiosa on s'enfronten les seleccions de rugbi d'Espanya, Estats Units, Canadà i Brasil

El director general d'Esports de la Generalitat, Luis Cervera, ha assistit a l'acte de presentació, juntament amb l'alcalde Marcos Zaragoza i membres de les federacions valenciana i espanyola de rugbi, així com el capità i l'entrenador de la selecció espanyola de rugbi.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
El camp municipal El Pantà ja està preparat per acollir demà centenars d'aficionats que gaudiran de les trobades entre les 4 seleccions: Espanya, Estats Units, Canadà i Brasil. Hi haurà una fan zone on els assistents podran gaudir al llarg del dia de servei de barres, tallers, marxandatge i música.
 
Aquest matí, el saló Don Pedro de la Casa Museu La Barbera dels Aragonès ha acollit l'acte de presentació de la Vila International Rugby Cup. Marcos Zaragoza, el director general de la Reial Federació Espanyola de Rugbi, Miquel Àngel Martín, el secretari general de la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana, José Juan Ferri, i el president del Club de Rugbi La Vila, Guillem Carrión, a més de un dels dos capitans de la selecció espanyola de rugbi, Federico Castiglioni, i el seu entrenador Valentín Telleriarte.
 
En la presentació, el director general d'Esports de la Generalitat, Luis Cervera, ha mostrat la seua satisfacció de visitar per primera vegada la Vila Joiosa com a director general, “sent un municipi referent a l'àmbit esportiu amb els esports nàutics i el rugbi a la Comunitat Valenciana ” i ha augurat que aquest esdeveniment tindrà un gran impacte turístic i econòmic al municipi. "Aquest campionat ens permetrà ser referent del rugbi a nivell internacional, a més de presentar el nou seleccionador de l´equip espanyol", ha apuntat Cervera.
 
L'Alcalde Marcos Zaragoza ha agraït la confiança dipositada i l'aposta per la Vila Joiosa com a seu d'aquest campionat internacional, “que serà el focus d'aquesta gran festa del rugbi, un esport de valors” i ha anunciat que “treballarem conjuntament amb el Club de Rugbi La Vila i les federacions espanyola i valenciana a l'organització de més competicions”.
 
Així mateix, el secretari general de la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana, José Juan Ferri, explica que "quan es va plantejar l´organització d´un campionat de tal nivell per part de la federació espanyola, no es va dubtar a escollir La Vila com a seu per disposar d´un estadi de primer nivell i ser el seu club referent a nivell nacional”.
 
Per part seua, el director general de la Reial Federació Espanyola de Rugbi, Miguel Ángel Martín, considera clau la participació de la selecció espanyola de rugbi en aquest torneig ja que “el nou equip dels Lleons comença aquí el cicle de la copa del món i aquest és el primer convidat que tindrà l'equip nacional amb el nou seleccionador nacional, Pablo Bouza, amb vista a afrontar el campionat mundial que se celebrarà a Austràlia el 2027”.
 
Ahir, l'Alcalde Marcos Zaragoza i el regidor d'Esports, Peyo Lloret, van rebre els capitans de les quatre seleccions, que ja estan entrenant a les instal·lacions esportives. A més, està previst que l'alumnat de les escoles del municipi visiti els entrenaments de la selecció espanyola de rugbi la setmana que ve al camp El Pantà.
 
La Vila International Rugby Cup té format de semifinals i es jugaran 4 partits en dos dissabtes. Aquest dissabte, 11 de novembre, s'enfrontaran els Estats Units i el Brasil a les 16 hores i Espanya contra el Canadà a les 20 hores. El proper dissabte, 18 de novembre, a les 16 hores, es jugarà el 3r i 4t lloc ia les 20 hores es jugarà el partit de la final del campionat a l'estadi municipal El Pantà.
 
Aquesta competició tindrà una gran difusió a nivell internacional, els partits de la qual seran retransmesos per Teledeporte a Espanya i als canals esportius dels països les seleccions dels quals competeixen a la Vila Joiosa, a més del canal Rugby Express. Les entrades es poden adquirir a Marcaentradas.com.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 10 de Novembre de 2023