La Fira Solidària donarà el tret de sortida al Nadal a la Vila Joiosa este dissabte

Més de 30 parades de venda de productes, manualitats i regals d'associacions del municipi, actuacions musicals, atraccions infantils i el servei de barra per part dels Moros del Riff i Pirates ompliran el parc de la Barbera.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
La finca La Barbera dels Aragonès acollirà el proper dissabte 25 de novembre la Fira Solidària, una jornada festiva en què participaran associacions sociosanitàries, culturals i esportives, així com establiments del municipi, per tal de recaptar diners per a les entitats socials participants.
 
L'Ajuntament de la Vila Joiosa organitza aquesta trobada solidària amb què es donarà la benvinguda al Nadal amb la inauguració de l'enllumenat nadalenc a tot el municipi en caure el sol. Al llarg del dia s'organitzaran diverses activitats com ara tallers de ball, actuacions de màgia i música a càrrec d'una banda i un dj, mentre que els assistents podran adquirir productes, artesanies, tant regals com dolços i menjar, als més de 30 llocs habilitats . A més, s'instal·laran atraccions per als xiquets i hi haurà servei de barra al llarg del dia a càrrec de les companyies festeres Moros del Riff i Piratas, que ostenten els càrrecs de Rei Moro i Rei Cristià a les properes festes patronals de Moros i Cristians.
 
La jornada arrencarà a les 11.00 hores amb l'actuació de la batukada de l'Agrupació Musica Medterráneo. A continuació, actuarà el grup de Danses Centener. A les 12 hores, els més menuts es divertiran amb l´actuació del mag Montiel i després s´impartirà un taller de ball. Al migdia començarà a actuar la banda de música, que es perllongarà fins a la nit. A les 17 hores, s'oferirà xocolatada als assistents i, a les 19 hores, l'orquestra de cambra Virtuos Mediterrani interpretarà un concert amb un repertori nadalenc a l'auditori de La Barbera.
 
El parc de La Barbera estrenarà també la decoració de Nadal i, a les 20.00 hores, l'Alcalde Marcos Zaragoza encendrà l'enllumenat nadalenc del parc i de tota la ciutat, quedant així inaugurat el Nadal. La festa continuarà fins a les 22.00 hores amenitzada per un discjòquei i amb el servei de barres dels festers.
 
La regidora de Benestar Social, Maite Sánchez, ha explicat que "l´esdeveniment va partir de la idea d´organitzar un mercat solidari amb la participació de les associacions sociosanitàries, però, finament, ens hem unit i coordinat els departaments de Cultura, Festes, Joventut, Esports i Comerç i hem dissenyat una jornada de convivència comptant amb les entitats de diversos àmbits socials que s'han brindat a participar-hi, així que esperem que els veïns acudeixiquen a la fira, gaudeixquen de la gran oferta d'activitats i col·laboren amb esta iniciativa solidària.”
 
De tota la recaptació de les vendes de les parades i barres es destinarà un percentatge a les associacions sociosanitàries que participen en aquesta fira. Les vendes dels llocs de les associacions seran beneficis íntegres per a aquestes. En aquest mercat solidari hi participen, entre d'altres, les entitats Ahedysia, Àgora, Afibrovila, Associació contra el Parkinson, Associació pel Poble Sahrauí, Càritas, Afem, Avampa, Associació Cultural d'Activitats Diverses, Aspanion, Extraordinaris 21, centre ocupacional Talaies, grup de danses Centener, grup de danses Almadrava, Viladiversitat, Petjades Gatunes, Club de Futbol Atlètic Jonense, Malagón, la Tendeta del Botànic, Isa art fruital, salaons Romà, salaons Àlamo, fleca Soflama, Maria Such Creations, La loca del crotxet, Associació de Xarxeres i així com les companyies Moros del Riff i Piratas i l'Agrupació Musical Mediterráneo.
 
Altra iniciativa solidària a la fira serà la subasta d'un quadre del pintor Evaristo Alguacil, que pintarà en directe durant el transcurs de la jornada a la Barbera. El cartell de la fira també forma part de l'iniciativa solidària i el seu disseny ha sigut donat per l'agència de comunicació Quátrico Códice. 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 20 de Novembre de 2023