Gastronomia

La major part de la cuina que pot trobar el viatger en La Vila Joiosa és la pròpia del litoral valencià i de tot el Mediterrani iber, peix fresc i marisc viu. I per descomptat, les mil i una maneres de preparar l’arròs, entre les quals la paella és només una, encara que la més destacada.

A més de les cent varietats de paella, en alguns restaurants de La Vila es poden demanar altres arrossos, entre els que cal destacar els caldosos, sempre de peix, arrós amb llampuga, aladrocs, cavalla o altres peixos, arrós amb enceba i carabassa, arrós amb espinacs. Altres preparacions tradicionals, són el suquet de peix, els polpets amb enceba i orenga. I el famosíssim calder de peix.

Dins del capítol del peix mereix un apartat especial la saladura. Les freses de tonyina, o d’altres peixos, el bonitol, la moixama, etc... es poden comprar en el mercat o prendre com a tapa en alguns bars i restaurants.

La rebosteria tradicional, seginoses, pastissets de moniato, pastís d’ametla, etc... sense oblidar els famosos xocolates. Tot això acompanyat per ’Nardo Vilero’, beguda típica d’antany en la localitat.

Per descomptat, les possibilitats gastronòmiques de La Vila es completen amb una variada oferta de restaurants d’inspiració italiana, francesa, xinesa o internacional