L'Ajuntament de la Vila Joiosa commemora el Dia Internacional de la Dona amb una àmplia programació d'activitats culturals i formatives

Actuacions musicals, exposicions de fotografies, tallers formatius, trobades, teatres i xerrades formen part de l´oferta d´activitats gratuïtes que s´organitzaran del 23 de febrer al 17 de març.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
La regidoria de Serveis Socials i Igualtat de l'Ajuntament de la Vila Joiosa presenta la programació d'activitats culturals i formatives que s'organitzen per commemorar el Dia Internacional de la Dona el proper 8 de març.
 
Una de les novetats d'aquest any és la posada en marxa d'una campanya de divulgació sobre les desigualtats i les discriminacions que pateixen les dones. Sota el títol “Fes que es veja. 8 de març. Dia Internacional de la Dona”, la regidoria de Serveis Socials i Igualtat repartirà cartells amb forma d'entrepà de còmic, que inclouran frases de dones referents i dades sobre les desigualtats existents, com ara la bretxa salarial, la bretxa de cures o la violència de gènere, entre d'altres. Aquests cartells es repartiran entre l'1 i el 15 de març al centre social Llar del Pensionista per tal que els ciutadans els pengen a les façanes dels seus habitatges, llocs de treball o aparadors de comerços. A més, aquesta campanya també es promourà de manera online, a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #hazquesevea8demarzoVillajoyosa per tal de visibilitzar al màxim els missatges de conscienciació sobre els drets de les dones.
 
La regidora de Serveis Socials i Igualtat, Maite Sánchez, anima la ciutadania a participar en esta campanya de sensibilització sobre els drets de les dones i destaca que “no es tracta només de compartir una foto a les xarxes socials o penjar un cartell en un aparador, sinó que ens hem de creure el text que contenen els entrepans i divulgar-ho al màxim per aconseguir la conscienciació col·lectiva sobre la situació que encara viuen algunes dones en ple segle XXI”.
 
La regidoria de Serveis Socials i Igualtat també ha preparat un programa de tallers formatius sobre el creixement emocional per a dones que començaran el 23 de febrer. Els dies 23 de febrer, 1, 8 i 15 de març s'impartirà un taller de Yin Yoga i Chi Kung on les participants aprendran a conèixer el seu cos i controlar la seua respiració amb tècniques de la medicina xinesa. Els dies 11, 12 i 14 de març s'oferirà el taller “Viu, gaudeix, respecta i coneix-te” a càrrec d'un neuròpata que mostrarà eines per autoconeixement a través de les emocions sobre qui som, les nostres limitacions i fortaleses. En tots dos tallers cal inscriure's, de forma gratuïta, des del 15 de febrer al centre social Llar del Pensionista. I el dia 13 de març, s'organitzarà la conferència "Menopausa i sexualitat activa a la dona d'avui" en què una ginecòloga tractarà l'abordatge integratiu d'aquesta etapa vital de les dones.
 
Pel que fa a activitats culturals, el vestíbul del centre social Llar del Pensionista acollirà entre el 5 i el 28 de març l'exposició 'Dones del món', una mostra de 20 fotografies de dones de tot el món com a homenatge pel seu valor, esforç, empatia, intuïció, generositat, sororitat, però també pel patiment i la desigualtat que han patit al llarg de la història de la humanitat a tot el món. La mostra serà inaugurada el dia 5 de març amb una trobada amb cooperants de Creu Roja, en què es debatrà sobre el rol de gènere que exerceix la dona en els diversos àmbits econòmics, polítics i socials. L´acte finalitzarà amb l´actuació de la Coral Villajoyosa.
 
El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, es representarà, al centre social Llar del Pensionista, l'obra “No sóc la teua gitana”, un monòleg teatral de Teatre del Barri i amb Silvia Agüero, on es reconstrueix la històrica imatge pública de les gitanes des del 1499 fins avui, a través del pensament crític i el feminisme. Finalment, el 17 de març, l'auditori del centre social acollirà el concert líric de Camerata Aitana, una agrupació musical formada per quatre dones, dues cantants acompanyades de violí i piano, que interpretarà un repertori d'àries d'òpera, cançó espanyola i sarsuela.
 
A més, l'1 de març tindrà lloc la XXIII Trobada de Dons de la Marina Baixa que organitza el Consell Comarcal d'Igualtat de la Marina Baixa i que aquest any se celebra a la Nucia. A la trobada s'oferirà un berenar i un monòleg a càrrec de Silvia Pérez a l'Auditori de La Nucía. Des de la Vila Joiosa eixirà un autobús gratuït que trasllade a les participants de la trobada. Per això, cal sol·licitar la plaça a l'autobús a partir del 15 de febrer al centre social Llar del Pensionista. L´autobús eixirà a les 17 hores des de la parada de la finca La Barbera.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 14 de Febrer de 2024