La Vila Joiosa compte amb 10 punts de connexió Wi-Fi gratuïta en zones públiques

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha aconseguit el bo del programa d'ajudes de la Comissió Europea “Wifi4EU”, amb el qual, des de hui, es compta amb 10 punts de connexió Wi-Fi pública al municipi. Aquest programa europeu cerca dotar cada poble i ciutat d'Europa a accés sense fil gratuït a internet al voltant dels principals centres de la vida pública.

La xarxa sense fil municipal de “Wifi4EU” ofereix una connexió gratuïta i d'alta qualitat, d'almenys 30 Mbps amb radi d'abast aproximat de 150 metres. En aquesta primera fase, s'han instal·lat punts de connexió sense fil gratuïts en les zones següents de la Vila Joiosa: platja Centre (enfront de Parc Censal), platja Centre (enfront estàtua Dr Esquerdo), Auditori parc Censal, plaça de Dr. Miquel Galiana (plaça de les Moreres, Casa de la Joventut), Mercat de proveïments, Oficina de Turisme (xalet Centella), parc la Barbera, Centre Social Llar del Pensionista, poliesportiu Marta Baldó i antigues escoles plaza de l'Ermita. El Servei de connexió sense fil municipal s'ampliarà durant aquest 2021 a altres zones del municipi com la Cala, la zona portuària o el Poble Nou.

Tal com va explicar el regidor de Serveis Informàtics, Xente Sebastià, “entrem en el procés d'instal·lació de Wi-Fi a la Vila a través de la Unió Europea, una cosa molt interessant perquè volem llocs públics a la Vila Joiosa que permeten a la ciutadania una connexió sense fil de qualitat i gratuïta per a les seues consultes i gestions, en una etapa on les noves tecnologies estan a l'ordre del dia”.

El programa englobat a “Connectar Europa” i amb un pressupost de 120 milions d'euros, permet els municipis que s'adherisquen al pla, i que hi siguen posteriorment seleccionats, comptar amb un bo de 15.000 € que serà percebut directament per l'empresa a la qual l'Ajuntament contracte per a la prestació del Servei.

Descarregar cartell informatiu.