L'Alcalde Marcos Zaragoza es reuneix amb el director general de Costes i Ports, Vicente Martínez Mus, a la Vila Joiosa

Martínez Mus ha visitat els ports pesquer i esportiu i ha anunciat que les obres d'asfaltat del tram del port al costat de la llotja de peix s'iniciaran en breu.

Imagen que acompaña la notícia
L'Alcalde Marcos Zaragoza s'ha reunit amb el director general de Costes, Ports i Aeroports, Vicente Martínez Mus, que ha visitat este matí el moll pesquer i el club nàutic de la Vila Joiosa. A la trobada, en què han participat representants dels dos ports, han tractat diversos assumptes sobre les actuacions que desenvolupa la Generalitat Valenciana en ambdós espais.
 
Martínez Mus ha anunciat que, en un termini aproximat de quinze dies, començaran les obres d'asfaltat de l'àrea on es localitza la llotja del port pesquer i que presenta un estat deteriorat.
 
Zaragoza s'ha interessat pel procés de licitació que porta a terme la Generalitat Valenciana sobre la concessió de la drassana i que ja està en la fase d'adjudicació. “Necessitem que el varador torne a funcionar ja, que ofereixca llocs de treball i que, amb ell, mantinguem este ofici tan antic al nostre municipi com és el de la construcció naval artesanal i que siga, alhora, un atractiu turístic”.
 
Tots dos també han tractat assumptes vinculats a la vigilància, manteniment i neteja, objectes del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de la Vila Joiosa i la Generalitat. L'Alcalde Marcos Zaragoza ha sol·licitat la substitució de les lluminàries, ja que l'accés al port no té prou il·luminació. Així mateix, han parlat sobre l'organització interna del port en què conviuen els emmagatzematges de la piscifactoria i les barques pesqueres i sobre la recuperació del projecte del passeig marítim de la platja Paradís en què falten per fer al voltant de 500 metres de longitud. L'Alcalde Marcos Zaragoza li ha proposat modificar el projecte de la fase pendent de realitzar, perquè siga acord al tram ja executat i que es preveu que estiga finalitzat el 2025.
 
Així mateix, l'Alcalde Marcos Zaragoza ha sol·licitat al director general de Ports col·laboració per dur a terme la construcció de la carretera d'accés al port i per desenvolupar el projecte d'economia blava, juntament amb les conselleries de Medi Ambient i la d'Innovació i Indústria .
 
Tots dos també han visitat les obres d'accessibilitat que la Generalitat Valenciana acaba d'executar al port esportiu.
 
"El Consell és conscient de totes les necessitats que tenen les instal·lacions portuàries de la Vila Joiosa i hem comprovat la positiva disposició que té el director general per dur a terme les millores necessàries per a aquestes infraestructures", ha afegit l'Alcalde.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 16 de Febrer de 2024