L'Alcalde Marcos Zaragoza es reuneix amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per avançar en el desenvolupament urbanístic de la Vila Joiosa

L'Alcalde sol·licita a la CHJ adaptar els barrancs ubicats al PP-14 i PP-26 per poder desenvolupar unitats d'execució de l'ordenació urbana, així com la posada en marxa del projecte de l'Amadorio Park i d'un col·lector d'aigües.

Imagen que acompaña la notícia
L'Alcalde Marcos Zaragoza s'ha reunit aquest matí amb el director general d'Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental, Miguel Ángel Iborra, a la seu de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a València. Saragossa ha sol·licitat a la CHJ la integració de l'orografia hidràulica que permeti avançar al desenvolupament urbanístic del municipi.
 
D'una banda, ha sol·licitat que la confederació aporti solucions respecte a la situació del barranc existent al PP-14, a la zona de l'Almuixó, a fi que l'Ajuntament de la Vila Joiosa pugui desenvolupar la unitat d'execució número 1, per aconseguir, entre altres projectes, la construcció d'un aparcament al costat del nou col·legi públic Doctor Álvaro Esquerdo. Així mateix, ha proposat canalitzar el barranc de Ferrándiz, localitzat al PP-26, per modificar el seu recorregut i fer-lo coincidir amb els vials previstos, tal com s'ha dut a terme al sector PP-33 i PP-27, amb això que s'aconseguiria avançar en aquest pla parcial que està paralitzat des de fa més de 10 anys.
 
D'altra banda, Zaragoza ha sol·licitat executar un col·lector antirefoi que protegeixi les zones urbanes que corren el risc d'inundació i que, fins ara, ha impedit el desenvolupament lògic de la trama urbana, així com ha presentat el projecte de l'espai esportiu i mediambiental Amadorio Park, que es pretén construir al costat del pantà.
 
“El nostre objectiu és ordenar la Vila Joiosa i estem aplicant l'estratègia de desenvolupament urbà que necessitem, per avançar
cap a una ordenació urbana coherent i que permeti desenvolupar tot el potencial de la nostra ciutat, després de tants anys de paralització”, exposa l'alcalde.

 

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 02 d’Abril de 2024