La Vila tindrà un quart jutjat de primera instància

L'Equip de Govern espera acabar els tràmits de la cessió de l'antic ambulatori per a la instal·lació dels jutjats tan prompte com es puga

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Vila Joiosa comptarà amb un quart jutjat, tal com indica el document aprovat divendres passat al Consell de Ministres. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció era una de les principals reivindicacions de l'Equip de Govern que va presentar una moció sobre aquest tema en el Ple del mes de setembre.

 

L'Equip de Govern de la Vila Joiosa ha reclamat la creació d'un quart jutjat des que s'iniciara la legislatura. Aquesta reclamació estava motivada per la gran càrrega de treball que tenen els jutjats actuals, com es va manifestar a la Conselleria de Justícia al novembre de 2105, la qual va adquirir el compromís de sol·licitar la creació d'aquest jutjat.

 

El passat mes de setembre, l'Ajuntament va conéixer que l'esborrany de creació de nous jutjats no contemplava a priori el quart jutjat de la localitat; per la qual cosa, es va realitzar una moció al plenari i es va reclamar de nou aquest jutjat.

 

La Vila Joiosa es troba en aquests moments tramitant un canvi d'ubicació dels jutjats actuals a un nou edifici en el qual es podria albergar també el quart jutjat. El consistori cedirà l'edifici de l'antic Ambulatori a la Conselleria de Justícia per al trasllat dels jutjats. En el Ple d'agost es va aprovar el canvi d'ús dotacional de l'edifici i l'Equip de Govern espera poder tramitar la cessió a la Conselleria tan ràpid com es puga.

 

«Un quart jutjat és una necessitat per a la Vila Joiosa; els jutjats estan saturats i per això els tràmits es dilaten molt en el temps; a més, l'espai és mínim i no es pot treballar en condicions en les actuals instal·lacions. Per això, des del principi ha estat la nostra prioritat sol·licitar el quart jutjat que perquè per fi veu la llum per canviar la ubicació de tots els jutjats a un edifici més apropiat com és el de l'antic Ambulatori. Seguim treballant perquè el trasllat i el nou jutjat siguen una realitat tan prompte com es puga» ha comentat Andreu Verdú, alcalde de la Vila Joiosa.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 16 d’Octubre de 2017