Gairebé 2.000 treballs es presenten a la XLI edició del Concurs de Contes 'Ciutat de la Vila Joiosa'

El nombre de relats que opten al premi aquest any quintuplica al de l'última edició, celebrada el 2011

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La XLI edició del Concurs de Contes Ciutat de la Vila Joiosa, convocada el 2017, ha rebut 1.996 obres que opten al premi, davant les 395 que es van presentar a l'última edició del certamen, convocada el 2011. Com és habitual, els treballs procedeixen de diferents punts d'Espanya, així com d'altres països com Cuba, Equador, Xile, Argentina, Alemanya, França, Estats Units o Portugal.

 

L'allau de relats ha estat tan gran, que l'organització ha hagut de retardar el veredicte del jurat, previst inicialment per a desembre de 2017, fins al pròxim 16 de març. El jurat, que participa de manera voluntària i desinteressada en el certamen, està compost de la següent manera:

 

President: Mariano Estrada

 

Vocals: Jesús Moreno, Anabel Villar, José Carlos Gil, Mariano Sánchez, Mario Martínez, Manolo Palazón, Nicolás Pardo

 

Secretària: Loren Company

 

El certamen està dotat amb un premi de 3.000 €, dividit en un primer premi de 2.000 € i un accèssit de 1.000 €. A criteri del jurat, podrà concedir-se qualsevol d'aquests en exclusiva i deixar desert l’altre guardó, o bé declarar deserts tots dos.

 

El Concurs de Contes 'iutat de Vila-joiosa va ser fundat el 1965 pel professor i polític Felipe Ramis Llorca i el Premi de les Lletres Valencianes, Enrique Cerdán Tato. Tots dos van decidir vincular el certamen amb una ciutat que prosperava en la indústria de les xarxes i del xocolate. D'aquesta manera va sorgir el concurs de contes Ciutat de la Vila Joiosa.

 

El certamen va deixar de convocar-se en 2011, però l'actual Equip de Govern va decidir recuperar-lo en 2017, com veiem, amb bona acollida i un gran èxit de participació. La regidora de Cultura, María Ángeles Gualde, ha explicat que «el volum de contes presentats confirmen que ha estat tot un encert recuperar aquest certamen». I ha agraït «l'ingent treball al qual s’estan enfrontant els membres del jurat, davant la gran quantitat de treballs que opten al premi».

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 26 de Gener de 2018