La Vila celebra la Xocolatíssima 2018

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
La Vila Joiosa es prepara per a celebrar la nova edició de la Xocolatíssima. Un any més, aquest esdeveniment pretén mostrar la tradició i la història del xocolate i té com a objectiu retre homenatge a un dels productes estrela de la localitat. 
 
Aquest esdeveniment va acompanyat també de ‘VII Mostra de productes de la Marina Baixa’, i tindrà lloc els dies 9 i 10 d'agost. Durant la celebració aquest dolç serà el protagonista i es duran a terme diverses activitats, degustacions, cursos i actes culturals.
 
En aquest esdeveniment col·laboren les empreses chocolateras de la Vila Joiosa Xocolates Valor, Marcos Tonda i Hereus de Gaspar Pérez.
 
El programa d'activitats, arranca amb la possibilitat de la degustació, al llarg de les dues jornades, d'un minicono de bombó en la gelateria El Bon Gust, situat al carrer Colón.
 
D'altra banda, en horari de 17 a 18h, també pot degustar-se iogurtgelat amb xocolate vilero, en l'establiment Sabors i Colors, situat també al carrer Colón de la Vila Joiosa. 
 
Tots dos establiments ofereixen nous productes fets amb xocolate de forma gratuïta, perquè ningú es quede sense gaudir del producte més emblemàtic de la Vila Joiosa.
 
Quant al programa d'activitats, el dijous 9 d'agost en horari de 17.30 a 19.30 h, tindrà lloc el curs de cuina “Tradició salada, innovació dolça” dut a terme per Vicent Sellés de Menjars A Taula. Les persones interessades hauran de fer una reserva prèvia de plaça, cridant a TOURIST INFO (96 685 13 71). 
 
Quant als actes programats per al divendres 10 d'agost, a més de les degustacions en El Bon Gust i en Sabors i Colors, s'ofereixen dues sessions de l'activitat La Ruta del Xocolate, a les 11 i 17 h, que tracta d'una visita guiada als museus del xocolate, prèvia cita. 
D'altra banda i com cada any, s'ha previst una “Xocolatada Popular” a la Vila Vella, a partir de les 19 hores.
 
Concretament, el públic pot acudir a un d'aquests punts:
 
•         Plaça de Les Moreres (a esquena de l'Ajuntament)
•         Mirador del Riu
•         Passeig Sant Pere
 
A l'entorn de la Vila Vella se celebrarà, a més, la Fira Comarqualitat, amb degustació, exposició i venda de productes típics de la comarca i danses populars.
 
Finalment, a les 22 hores, i amb motiu de l'activitat El Xocolate i el Cinema es projectarà ‘Hansel i Gretel’ a la platja Centre. Amb aquest últim acte en el qual el protagonista continua sent el xocolate, es tancarà aquesta edició de Xocolatíssima 2018.
 
La regidora de Foment, Marta Sellés, ha destacat “l'esforç que cada any fem els comerciants i l'Ajuntament per a posar en valor el xocolate, un producte que ens representa i porta el nom de la Vila Joiosa per tot el món”. En aquest sentit, l'edil ha animat “a veïns i visitants a gaudir de les dues jornades de Xocolatíssima com un esdeveniment únic i a participar en tots els actes programats, aptes per a un públic familiar i per a totes les edats”.
 
Recordem, que per a reserves i cites prèvies als actes han de trucar al telèfon de Tourist Info: 966851371.
 
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 07 d’Agost de 2018