La Vila Joiosa inaugura l'exposició fotogràfica ‘Construccions Identitàries’

La mostra, obra de l'artista Mar C. Llop, es pot veure fins al 28 d'octubre en l'Espai d'Art Contemporani de la Barbera dels Aragonés

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Espai d'Art Contemporani de la Barbera dels Aragonés de la Vila Joiosa acull fins al 28 d'octubre l'exposició “Construccions Identitàries” de l'artista Mar C. Llop. La regidora d'Igualtat, Asun Lloret, i l'edila de Cultura, Isabel Perona van estar presents en l'acte d'inauguració celebrat ahir de vesprada en la galeria d'art, al costat d'altres membres de la corporació municipal, l'associació vilera Vila Diversitat i diverses persones interessades que van abrigar l'artista durant la inauguració.

 

“Construccions Identitàries” és un reportatge fotogràfic que representa les experiències de famílies on conviu una persona socialitzada en el gènere oposat, aquell que difereix de l'assignat al nàixer. L'artista presenta una sèrie de fotografies acompanyades de textos que expliquen els discursos de les construccions de gènere de qui necessita eixir de la dicotomia dona/home i, de manera específica, de l'evolució dels cossos de les persones transsexuals a través de les imatges.

 

Mar C. Llop, autora de l'exposició, és una fotògrafa freelance i activista de l'associació trans de Barcelona, Generem! L'artista reivindicava durant la presentació la necessitat d'abordar la realitat de la transsexualitat per a obrir-la a qualsevol edat. Recordava l'artista que encara que la majoria de parelles són heterosexuals "existeixen moltes altres maneres de viure i totes són vàlides".

 

Asun Lloret, regidora d'Igualtat de la Vila Joiosa, es mostrava orgullosa que la galeria d'art de la Vila acollira aquesta exposició especialment per la força del seu missatge. “Aquesta exposició pot ser útil per a sensibilitzar a la societat en contra de la discriminació cap a les persones trans, en previsió de situacions d'assetjament o de violència fruit del desconeixement". Explicava l'edila vilera que, des de l'àrea d'Igualtat que dirigeix a l'Ajuntament de la Vila Joiosa, continuaran “treballant perquè totes les maneres de ser i sentir tinguen cabuda en la societat".

 

L'exposició, inaugurada ahir divendres, estarà oberta al públic fins al 28 d'octubre en l'horari habitual de dilluns a divendres, de 10.00 a 12.00 hores i de 17.30 a 19.30 hores de l'Espai d'Art Contemporani de la Barbera dels Aragonés de la Vila Joiosa.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 09 d’Octubre de 2021