La Vila Joiosa commemora el 43é aniversari de la Constitució i advoca per la convivència i la democràcia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa va celebrar de manera excepcional i anticipada l'efemèride de l'aprovació de la Carta Magna la vesprada d'ahir amb un acte commemoratiu institucional en el Saló Don Pedro de la Barbera

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa va celebrar la vesprada d'ahir en el Saló Don Pedro de la Barbera dels Aragonés, de manera excepcional i anticipada, l'acte institucional de commemoració de l'aprovació de la Constitució Espanyola de 1978. En el 43é aniversari de la Carta Magna, el primer edil, Andreu Verdú, va advocar pel consens de la ciutadania i de diferents ideologies, la convivència i la democràcia.

 

L'acte va començar amb la tradicional lectura per part dels portaveus dels grups municipals presents i algunes entitats socials de la ciutat que van llegir alguns articles de la Constitució. A continuació l'alcalde de la localitat, Andreu Verdú, va realitzar el seu discurs institucional.

 

Verdú va recolzar la Carta Magna durant el seu discurs per a expressar que "la Constitució de 1978 té tots els components per a continuar ocupant el lloc de privilegi que li correspon. Va nàixer del consens de diferents ideologies com a model de maduresa i capacitat de diàleg, i ha de continuar sent el millor dels procediments per a continuar vivint en l'àmbit del consens i garantint la convivència pacífica de tots els espanyols”.

 

Després de 43 anys de democràcia, deia Verdú “som conscients del valor de la Constitució i estem convençuts de la necessitat de reescriure-la a imatge i semblança per a les generacions que han crescut sota la seua ombra, els joves, però sense dubtar mai del seu gran valor històric i com, gràcies a aquesta i als homes i dones dels anys 70 i 80, Espanya és un estat de dret".

 

Una vegada finalitzats els torns de paraula, va haver-hi un particular homenatge institucional a l'Associació Humanitària de Malalties Degeneratives i Síndromes de la Infància i Adolescència (AHEDYSIA), en reconeixement al seu treball, predisposició i dedicació de la totalitat dels seus recursos econòmics i humans a la millora de la qualitat de vida dels xiquets i xiquetes amb alguna malaltia neurodegenerativa o síndrome minoritària, així com el suport que ofereixen a les seues famílies.

 

L'acte va ser amenitzat pel duet de clarinets format pels músics Vicent Sellés i Javier Fernández, que van interpretar una sèrie de peces musicals que van acompanyar a la lectura d'articles i van servir d'introducció i tancament de l'acte.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 03 de Desembre de 2021