L'Ajuntament de la Vila Joiosa sol•licita a Diputació una subvenció per a la plantació de nou arbrat en la zona del Gasparot

El consistori també s'ha acollit a la convocatòria per a l'elaboració d'estudis relacionats amb la sostenibilitat energètica municipal

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Parcs i Jardins, ha sol·licitat a la Diputació d'Alacant una subvenció per a la plantació de nou arbrat en el municipi.

 

En el cas que la sol·licitud siga resolta favorablement, està previst que la subvenció finance la plantació de nous arbres i arbustos ornamentals al parc del Gasparot, a fi de donar continuïtat al programa de recondicionament de mobiliari urbà, zones de joc, i vegetació dels parcs i zones enjardinades del terme municipal de la Vila Joiosa.

 

“Des de la regidoria estem fent un gran esforç per a recuperar els parcs i zones verdes del municipi, retornar-los tot la seua esplendor perquè la població dispose d'unes zones de joc infantil i esplai òptimes i de qualitat”, diu el regidor de Parcs i Jardins de la Vila Joiosa, Kiko Carreres. L'edil assegura que la sol·licitud d'aquesta subvenció pretén “millorar l'espai urbà” de la Vila Joiosa i “reforçar el projecte de l'Ajuntament per a construir unes zones verdes accessibles, que estiguen dotades de més vegetació, més zones d'ombra i que, en definitiva, siguen espais més saludables per a la ciutadania”

 

La convocatòria de l'organisme provincial està destinada als municipis de la província d'Alacant i dotada amb un total de 650.000 euros. L'ajuda contempla, entre altres accions, la dotació vegetal, l'adequació de zones arbrades per a afavorir la mobilitat per als vianants, la creació de corredors verds per a la connexió de les àrees urbanes i periurbanes o la millora d'espais urbans mitjançant la plantació d'espècies amb major adaptació al mitjà.

 

Sostenibilitat energètica municipal

D'altra banda, la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, dins de la convocatòria d'ajudes en matèria de medi ambient de la Diputació d'Alacant, ha sol·licitat una subvenció per a l'elaboració d'estudis relacionats amb la sostenibilitat energètica municipal.

 

Dins dels objectius que persegueix el Departament de Medi Ambient es troben les accions per a desenvolupar iniciatives afins al Pla d'acció per al clima i l'energia sostenible (PACES) de la Vila Joiosa, en el qual el consistori treballa des de l'any 2015 .

 

“Entre les iniciatives i projectes de possible execució vinculats al PACES que es remenen des del Departament, existeix la intenció de crear una comunitat energètica municipal que permeta disposar d'una energia segura, sostenible i assequible; el que comportarà un benefici social i mediambiental per a la localitat”, explica l'edil de l'àrea de Medi Ambient, José Carlos Gil.

 

De concedir-se la subvenció, l'Ajuntament podria iniciar els tràmits per a la redacció d'aquest projecte de desenvolupament sostenible i donar continuïtat al full de ruta marcat pel PACES en matèria de clima i energia, per complir amb el seu compromís de reduir les emissions de CO? per a l'any 2030, així com augmentar l'estalvi en eficiència energètica i el consum d'energia procedent de fonts renovables.

 

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 17 de Maig de 2022