El Mercat de la Vila Joiosa celebra el 20è aniversari amb diverses activitats d'oci durant aquesta setmana

Dimecres s'inaugura una exposició de mapes de navegació cedits per Casa Mediterráneo i divendres a la tarda els establiments estaran oberts acompanyats de música i el disseny d'un grafit commemoratiu en directe.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
El Mercat municipal de la Vila Joiosa celebra el 20è aniversari amb l'organització de diverses activitats d'oci al llarg d'aquesta setmana. D'una banda, els comerciants han convocat un sorteig de productes, de manera que els clients dels seus establiments seran obsequiats amb participacions del sorteig de productes, la decisió dels quals es donarà a conèixer divendres.
 
A més, dimecres s'inaugurarà l'exposició de cartografia La forma del mar, composta per 16 mapes de navegació de la conca mediterrània des del segle XIII aC. fins al segle XVIII, que permeten repassar la cartografia antiga del mar des d'Homer fins al Renaixement. Es tracta d'exemplars únics, reproduïts en grans dimensions, i alguns de procedents de la biblioteca del Congrés dels Estats Units, que ha recopilat Casa Mediterráneo.
 
La regidora de Comerç, Rosa Llorca, explica que “el mar Mediterrani ha estat clau en la història mercantil de la nostra ciutat, ja que ha estat el principal canal de transport per al comerç, per la qual cosa hem considerat oportú visibilitzar el paper del mar Mediterrani a una d?aquestes iniciatives per celebrar els 20 anys del Mercat”.
 
A l'acte d'inauguració, que tindrà lloc aquest dimecres a les 11 hores, hi assistirà el director general de Casa Mediterráneo, Andrés Perelló, i els comissaris de l'exposició David Calle i Paco Álvarez.
 
A més, per celebrar l'aniversari del Mercat, divendres de 17.30 a 21.00 hores, se celebrarà una sessió de “tardeig” on els establiments estaran oberts i acompanyats de música, a més de comptar amb la creació en directe del disseny d'un grafit commemoratiu del 20è aniversari per part d'un artista urbà viler.
 
L'edifici del Mercat es va inaugurar el 2003, després de substituir les instal·lacions antigues, la construcció de les quals presenta un disseny arquitectònic d'avantguarda, obra dels arquitectes Álvaro Soto i Javier Soto.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 13 de Novembre de 2023