La Vila Joiosa participa en un projecte per digitalitzar el cicle urbà de l'aigua i aconseguir que siga més eficient

L'Ajuntament de la Vila Joiosa col·labora amb els de Benidorm, L'Alfàs del Pi, Finestrat, Polop i Orxeta en un projecte xifrat en 10,6 milions d'euros i que opta a fons europeus.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
L'Ajuntament de la Vila Joiosa participa al projecte “Digitalització del cicle de l'aigua de la Marina Baixa. Vida Marina Baixa” juntament amb els municipis de Benidorm, L’Alfàs del Pi, Finestrat, Polop i Orxeta i que promou l’empresa Hidraqua. Aquesta iniciativa preveu 145 actuacions a les sis localitats amb un pressupost de 10,6 milions d'euros.
 
El projecte ha estat presentat per part de la mercantil concessionària del subministrament daigua a la segona convocatòria del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PERTE), que depèn del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i que està finançat amb fons europeus Next Generation, que disposa d?una convocatòria per finançar projectes de millora de l?eficiència del cicle urbà de l?aigua. De fet, opta a 7,7 milions d?euros.
 
Les inversions estan dividides en tres eixos: planificació; millores de l'eficiència i la digitalització; i gestió de la informació; i es desenvoluparan distribuïdes en funció de la població de cada un dels municipis participants. i Gestió de fuites estructurals, un estudi d'utilització d'aigües freàtiques i altres usos alternatius, la digitalització i la monitorització de la qualitat de la xarxa de l'aigua en dipòsits, de la xarxa de proveïment, la de clavegueram, els punts d'alleujament mitjans o les fuites a la xarxa, entre altres.
  Si “Vida Marina Baixa” aconsegueix ser elegit en aquesta convocatòria del PERTE, el projecte començarà a desenvolupar-se al juny de 2024 i preveu estar finalitzat al desembre de 2025.
El projecte ha estat presentat al centre Dinapsis que l'empresa té a Benidorm i on han assistit els alcaldes i regidors dels sis municipis implicats, entre ells, l'Alcalde de la Vila Joiosa Marcos Zaragoza i el regidor d'Urbanisme i del Cicle Integral del Aigua, Pedro Ramis.
 
La inversió total d'aquesta ajuda per a la Vila Joiosa és de 1.631.112 euros i suposa una important inversió per a compliment de les noves normatives en la gestió de l'aigua (com el desviament d'aigües pel Refoi o un tanc antitempestes), així com avenços tecnològics per a l'automatització de la xarxa, la digitalització, el telecontrol, o la implantació de la telelectura. En definitiva, són 22 actuacions per col·locar la Vila Joiosa a l'avantguarda de la gestió del cicle integral de l'aigua

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 04 de Desembre de 2023