L'Ajuntament de la Vila Joiosa i el col·lectiu Viladiversitat llancen una campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre la LGTBIfòbia a l'esport

Les instal·lacions esportives del municipi llueixen cartells i pancartes reivindicatives durant el mes de febrer, amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l'esport el 19 de febrer.

Imagen que acompaña la notícia
El camp de futbol Nou Pla llueix des d'aquest cap de setmana pancartes per visibilitzar l'eradicació de la LGBTBIfòbia a l'esport. Als partits de futbol jugats este cap de setmana pels equips locals la Vila Joiosa Club de Futbol i Atlhètic Jonense, la regidora de Serveis Socials i Igualtat, Maite Sánchez, i el regidor d'Esports, Peyo Lloret, han mostrat les pancartes reivindicatives juntament amb membres del col·lectiu Viladiversitat. El proper cap de setmana, es mostrarà la pancarta de l'ltbifòbia a l'estadi de rugbi El Pantà.
 
Les regidories de Serveis Socials i Igualtat i Esports de l'Ajuntament de la Vila Joiosa i l'associació Viladiversitat han posat en marxa una campanya de sensibilització per visibilitzar i eradicar la LGTBIfòbia i el masclisme a l'àmbit esportiu.
 
La regidora de Serveis Social i Igualtat, Maite Sánchez, exposa que “ens unim a Viladiversitat per mostrar el nostre rebuig a l'ltbifòbia en qualsevol tipus d'esport i aconseguir, entre tots, sensibilitzar la població sobre la serofòbia i el masclisme i aconseguir que les instal·lacions esportives siguen espais lliures i respectuosos amb la diversitat”.
 
La campanya consisteix a distribuir cartelleria a totes les instal·lacions esportives municipals de la localitat on es realitzen diferents disciplines esportives, així com escoles esportives, per tal d'eliminar determinades actituds discriminatòries que hi ha als entorns esportius cap al col·lectiu LGTBI+ i, a més , visibilitzar que són llocs on ningú no pot sentir-se en una situació de discriminació o assetjament per la seua orientació o identitat sexual.
 
A més de la cartelleria, Viladiversitat instal·larà lones reivindicatives als principals partits de disciplines com futbol, bàsquet o rugbi, entre d'altres, durant el mes de febrer, coincidint amb la celebració del 19 de febrer, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l'esport.
“Per a moltes persones LGTBI+ la vergonya, l'estigmatització i la discriminació producte de la LGTBIfòbia segueixen formant part de la seua realitat a la vida i no podem consentir que hi haja persones que no puguen practicar un esport perquè es senten assetjades o discriminades per la seua orientació sexual” , assenyala el regidor d'Esports, Peyo Lloret.
 
Cada any, l'informe de delictes d'odi del Ministeri de l'Interior assenyala que gairebé el 20% dels incidents de delictes d'odi denunciats a Espanya tenen la LGTBIfòbia com a causa i el quart espai on es denuncien més incidents de delictes d'odi les instal·lacions esportives i els camps de joc. Agressions físiques, amenaces i injúries a les xarxes, insults a les grades, els terrenys de joc o les xarxes, acudits en mitjans de comunicació i xarxes socials, rialles als vestidors ia les instal·lacions esportives i el silenci dels altres fan que, a moltes persones LGTBI+, l'esport els sembli un espai hostil on no hi tenen cabuda. Així, moltes persones LGTBI+ decideixen no ser part del món de l'esport o l'habiten amb por de ser els qui són.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 05 de Febrer de 2024