L'Ajuntament de la Vila Joiosa ofereix dos tallers per aprendre habilitats socials i comunicatives

Els tallers són gratuïts i les inscripcions ja estan obertes al centre social Llar del Pensionista

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
La regidoria de Serveis Socials i Igualtat de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ofereix dos tallers per aprendre habilitats socials i comunicatives. Tots dos cursos s'imparteixen al centre social Llar del Pensionista de febrer a abril.
 
El taller “Em comunique amb respecte i em respecte” s'adreça a tots els públics. S'hi tractaran més de 30 habilitats socials existents i s'hi procurarà un acostament, mitjançant tests, dinàmiques i activitats que es realitzaran durant les sessions. També es tractarà l'assertivitat com a estil comunicatiu preferent a l'hora de comunicar-nos amb els altres, cosa que ens permet defensar els nostres drets assertius, establint límits però des del respecte als altres. A les sessions també es plantejaran altres estils comunicatius menys adequats com la passivitat i l'agressivitat, la similitud entre ells i la manera d'identificar-los.
 
D'altra banda, el taller “Històries amb saviesa”, orientat a majors de 60 anys, tindrà com a objectiu principal la reminiscència com una “teràpia” grupal que permeta a les persones participants activar records del passat, en funció de les temàtiques que se'n van a abordar durant les sessions, i poder expressar-los mitjançant anècdotes, històries o experiències. A més, també s'abordaran indirectament altres aspectes com la memòria, la capacitat d'expressió i escriptura, l'escolta activa i el sentit de la pertinença (sensació de connexió, identitat i acceptació que experimentem en ser part d'un grup). Per dur a terme aquest taller, les persones participants hauran de portar les seues històries escrites de casa per poder llegir-les durant les sessions i que tothom tingui l'oportunitat de participar-hi.
 
Tots dos cursos són gratuïts i els interessats poden inscriure's ja al centre social Llar del Pensionista.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 06 de Febrer de 2024