La Guàrdia Civil i la Policia Local de la Vila Joiosa detenen un piròman al qual se li imputen 11 delictes de danys per incendis al municipi

El jutjat d'Instrucció núm. 2 de la Vila Joiosa ha decretat presó sense fiança per al detingut de 38 anys, cas en què l'Ajuntament de la Vila Joiosa s'ha presentat com a acusació particular.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Guàrdia Civil junt amb la Policia Local de la Vila Joiosa, en el marc de l'operació “onfires”, ha detingut un home de 38 anys, com a presumpte autor de 11 delictes de danys provocats per foc i un altre per incendi amb risc per a la vida de les persones. El detingut ha estat posat a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de la Vila Joiosa, que s'ha decretat l'ingrés a la presó sense fiança.

El dia 13 de gener, la Guàrdia Civil de la Vila Joiosa va tindre coneixement de quatre incendis en diferents punts de la localitat entre les 21.45 i les 22.30 hores, havent d'intervenir els serveis d'emergències i Bombers de la Diputació per sufocar les flames . Un dels incendis es va produir a les instal·lacions d'una terrassa d'un bar de la localitat, que va afectar els habitatges contigus. A causa de les seves grans dimensions, va posar en perill la vida dels habitants. Davant les sospites de la intencionalitat d'aquests incendis, els agents de l'àrea de investigació de la Vila Joiosa van iniciar l'operació “onfires” per aclarir els fets.
 
En una primera fase, els investigadors van realitzar diferents diligències per a l'obtenció de dades que pogueren portar a esbrinar la identitat de l'autor, localitzant i realitzant l'estudi de les imatges captades per les càmeres de seguretat instal·lades a la via pública i diferents establiments, obtenint-ne la identificació de lautor.
 
Gràcies a l'estreta col·laboració de la Guàrdia Civil amb l'Ajuntament de la Vila Joiosa, que s'ha presentat com a acusació particular, es van establir una sèrie de dispositius conjunts amb la Policia Local, obtenint com a resultat la identificació de la persona relacionada amb imatges analitzades.
 
Finalment, el dia 5 de febrer, després d'identificar el suposat autor i analitzar totes les proves obtingudes, es va procedir a detenir-lo. A més, es va realitzar el registre de l'habitatge del detingut, en què es van localitzar gran quantitat d'evidències incriminatòries, destacant entre elles una sèrie d'acceleradors de la combustió que es trobaven amagats. Els investigadors també van poder esbrinar que el detingut estava relacionat amb els incendis provocats en vehicles al començament del mes d'abril del 2023.
 
El detingut, un home de 38 anys, a qui se li imputen 11 delictes de danys causats pels focs provocats i un altre d'incendi amb risc per a les persones, ha estat posat a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 2 de la Vila Joiosa, que ha decretat el seu ingrés a la presó sense fiança.

 

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 12 de Febrer de 2024