S'inicien les obres de rehabilitació i condicionament per a l'accessibilitat al parc Censal

Estes obres tenen un termini d'execució de 8 mesos i comportaran el tall de trànsit de la pujada de vehicles des de la platja fins al'avinguda del País Valencià.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
Avui s'inicien les obres de rehabilitació i integral i condicionament de traçats per a l'accessibilitat al parc Censal. Aquestes actuacions, que es faran durant un període de 8 mesos, repararan l'enfonsament parcial de la zona de l'escenari, intervindran sobre el deteriorament d'acabats, el paviment i les baranes i milloraran l'accessibilitat entre les diferents àrees del parc. D'aquesta manera, es recuperarà l'ús lúdic i cultural del parc, ja que es preveu que a l'àrea central s'hi instal·li una cafeteria.
 
El projecte de rehabilitació es distribueix per zones. A la zona infantil i baixada a la platja centre, es renovaran els acabats dels elements, es mantindran els jocs infantils i es compatibilitzarà la baixada amb el vial de servei substituint el paviment per rampes i escales i l'actual barana per una nova balustrada.
 
A la zona central, es recuperarà l'ús lúdic i cultural de la zona d'escenari, ara en estat d'enfonsament. Per això, es rebaixarà el terreny fins a la plataforma inferior, per la qual cosa es demolirà l'amfiteatre existent, on es construirà una platea en dos nivells, a l'espai de la qual es crearà una edificació interior, l'espai de la qual podrà albergar una cafeteria, lavabos i un magatzem . Es mantindrà el caràcter dual de lescenari cap a les dues orientacions. D'aquesta manera, l'escalinata existent es convertirà en part de la graderia recuperant l'amfiteatre amb vista al mar. Aquest espai comptarà amb una zona enjardinada al costat de la baixada i un jardí vertical a la façana del local.
 
Pel que fa a l'accés del parc pel lateral dret, es crearà un itinerari accessible fins a la zona central i aquest, amb un recorregut amb superfícies inclinades adaptades i mantenint l'escala lateral com a alternativa on es conservarà l'arbrat. A la zona est del parc també es crearan itineraris accessibles des de l'àrea lateral i la font, que connectarà amb la futura ampliació del parc que completarà la baixada accessible a la platja. A la zona de la font, es crearà un altre itinerari accessible fins a la zona central i est, on es mantindrà l'arbrat. A més, a la zona est es crearan 3 plataformes circulars, que mantenen l'estètica formal original del parc i que albergaran una àrea de calistènia i una amb taula de jocs i una altra amb aparells per fer exercicis biosaludables.
 
Aquests treballs de rehabilitació comportaran el tall del trànsit de la pujada de vehicles des de la platja fins a l'avinguda del País Valencià i, durant els mesos d'estiu, les tasques i les zones d'actuació s'adaptaran a l'afluència de persones per garantir el trànsit de vianants . L'alcalde Marcos Zaragoza va firmar ahir l'acta d'aixecament de suspensió de l'inici de les obres d'aquest projecte de rehabilitació, que té un import de 1.000.659,84 euros.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 16 de Febrer de 2024