Finalitzen les tasques de neteja forestal a la Cala, el paratge de la Torre de l'Aguiló i la cala del Racó del Conill

Aquestes actuacions que han executat les àrees tallafocs sobre aquests terrenys forestals han estat subvencionades pels plans locals de prevenció dincendis forestals de la Diputació Provincial dAlacant.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Vila Joiosa ha dut a terme les tasques de neteja forestal per executar l'àrea tallafocs a les zones de la Cala i el paratge de la Torre de l'Aguiló i treballs de millora de la massa forestal a la cala del Racó del Conill. Aquestes actuacions formen part dels plans locals de prevenció d'incendis forestals per a l'any 2023 que ofereix la Diputació Provincial d'Alacant als ajuntaments. Per això, la Diputació ha destinat 22.910,80 euros.
 
En concret, s'ha executat el manteniment de línies de defensa contra incendis forestals amb l'eliminació de restes al paratge de la Torre de l'Aguiló. Aquesta àrea tallafocs es recolza al corriol de pujada al monument, per la qual cosa s'ha actuat sobre una superfície de 1,77 hectàrees. S'hi uneix l'àrea tallafocs perimetral a la urbanització de la Cala, de 3,39 hectàrees d'extensió. Totes dues actuacions han suposat un cost de 17.835,87 euros.
 
Així mateix, s'han realitzat actuacions de neteja, desbrossaments i podes selectives, retirada d'arbres danyats, triturat de residus i desembosc de la fusta per tal de disminuir la biomassa forestal a la zona verda al costat de l'aparcament públic i prevenir, així, els incendis forestals a la cala de Racó del Conill. S'ha actuat sobre una superfície de 1,33 hectàrees i ha tingut un cost de 5.093,93 euros.
 
Aquests treballs, contemplats al Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals de la Vila Joiosa, s'han dut a terme en el període d'un mes.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 25 de Març de 2024