L'Ajuntament de la Vila Joiosa i el col·lectiu Vila Diversitat presenten a l'alumnat de l'IES La Malladeta una guia de conceptes bàsics LGTBIQ+

Aquesta publicació pretén informar els joves i els professors sobre qüestions d'orientació sexual, identitat de gènere i diversitat per tal de promoure valors d'inclusió social i trencar estereotips.

Imagen que acompaña la notícia
Les regidores de Serveis Socials i Igualtat, Maite Sanchez, i d'Educació, Marisa Mingot, han presentat, juntament amb el president del col·lectiu local Vila Diversitat, Francisco Llorca, la guia "Conceptes bàsics LGTBIQ+" a l'alumnat de l'institut d'educació secundària La Malladeta . Aquest document, adreçat a adolescents i professors, pretén oferir informació detallada sobre els termes lingüístics en l'àmbit de la diversitat sexual, així com dels drets i les obligacions de la ciutadania i del personal de l'administració pública en matèria d'inclusió social. El glossari sorgeix com una eina educativa essencial que recull definicions de larticle 4 de la Llei 23/2018 de la Generalitat Valenciana, digualtat de les persones LGTBI.
 
El president de Vila Diversitat, Francisco Llorca, explica que “la guia inclou conceptes bàsics com identitat de gènere, persones cisgènere, procés de transició, gènere no binari, queer…, els termes dels quals estan en constant evolució i debat, però ofereix una base sòlida per comprendre la diversitat i la complexitat de lorientació sexual i la identitat de gènere”.
 
A més de la presentació d'aquesta guia, el col·lectiu Vila Diversitat ha impartit diverses xerrades sobre orientació i diversitat sexual i els drets de les persones LGTBI on han participat més d'un centenar d'alumnes del tercer curs de l'ESO.
 
La regidora de Serveis Socials i Igualtat, Maite Sánchez, destaca que amb aquesta iniciativa “pretenem assessorar els joves i posar en valor la diversitat per tal d'aconseguir més comprensió per part de la societat, trencar amb les desigualtats, estereotips i prejudicis i promoure la inclusió social”.
 
Per la seua part, la regidora d'Educació, Marisa Mingot, assenyala que el professorat ja disposa d'una eina per tractar i formar el seu alumnat en valors d'igualtat i respecte a la diversitat social a les aules i ha anunciat que aquesta guia es presentarà també als instituts d'educació secundària Marcos Zaragoza i Marina Baixa.
 
La guia “Conceptes bàsics LGTBIQ+” està disponible als tres instituts del municipi, així com a la Biblioteca municipal Cristóbal Zaragoza, la Casa de la Joventut i el centre social Llar del Pensionista.
 
A més, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la LGTBI Fòbia, aquest divendres 17 de maig, els tres instituts organitzaran activitats de divulgació i conscienciació sobre els drets de les persones LGTBI i el col·lectiu Vila Diversitat penjarà una pancarta reivindicativa i llegirà un manifest al centre social Llar del Pensionista.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 14 de Maig de 2024