L'Ajuntament de la Vila Joiosa signa un conveni de col·laboració amb la Comunitat de Regants per promoure l'activitat agrícola del municipi

Amb aquest conveni, dotat de 25.000 euros anuals, es duran a terme iniciatives com la implantació del sistema del reg per degoteig a les hortes i la millora de la gestió dels recursos propis de l'entitat.

Imagen que acompaña la notícia
L'Ajuntament de la Vila Joiosa i la Comunitat de Regants Hortes de la Vila Joiosa han signat hui un conveni de col·laboració per tal de promoure el sector agrícola local i ajudar els llauradors en la millora dels sistemes de reg i de cultiu de les hortes del municipi. Amb la signatura d'aquest document, l'Ajuntament dotarà de 25.000 euros anuals a l'entitat, que seran destinats a la realització d'activitats de promoció i potenciació de l'agricultura vilera, pràctiques agrícoles ambientalment sostenibles i la difusió turística de l'horta vilera, així com a facilitar l'aigua regenerada per al reg dels parcs i jardins públics de la Vila Joiosa.
 
L'Alcalde Marcos Zaragoza i el president de la Comunitat de Regants, Jaime Masiá, han signat el document, acompanyats pel regidor d'Agricultura, Carlos Soler, i membres de la junta directiva de l'entitat.
 
L'Alcalde afirma que aquest conveni mostra el compromís de l'Ajuntament de la Vila Joiosa amb el sector primari. "Estem col·laborant amb el sector pesquer i volem ajudar el sector agrícola, tots dos sectors oblidats, i, davant la inacció del passat, l´acció del present és la signatura d´aquest conveni amb la Comunitat de Regants, que s´hauria pogut signar molt abans" .
 
Zaragoza ha explicat que el projecte del terciari avançat, amb què s'aconseguirà millorar la qualitat de l'aigua de reg, ja està aprovat per l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR), “un projecte que vam haver de modificar quan entrem al govern local i la inversió del qual ja està planificada, per la qual cosa en breu serà una realitat”.
 
Així mateix, l'Alcalde ha avançat que un dels projectes propers a dur a terme és la instal·lació de plantes fotovoltaiques als pous de reg dels pagesos vilers, per tal d''abaratir costos als agricultors i que el sector primari siga un sector curat per l'Administració pública”.
 
Per la seua banda, el secretari de la Comunitat de Regants, Pedro Alemany, ha mostrat la seua satisfacció per comptar amb aquesta col·laboració de l'Ajuntament de la Vila Joiosa, ja que aquest acord els ajuda a iniciar la implantació del reg per degoteig als camps i disposar de major capacitat de gestió de recursos propis de l'entitat.
 
La Comunitat de Regants Hortes de la Vila Joiosa gestiona una superfície de reg de 1.516 hectàrees, agrupant 1.700 comuners, majoritàriament veïns de la Vila Joiosa, i posseeix infraestructures hidràuliques com embassaments reguladors, sèquies, basses i assuts, entre d'altres, de gran valor patrimonial i etnològic .

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 15 de Maig de 2024