Cultura i l'Associació Huit de Maig posen en marxa els actes de commemoració de la Carta Pobla

La presentació de Bernat d’en Sarrià tindrà lloc el 10 de març

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

L'Associació Huit de Maig i l'Ajuntament de la Vila Joiosa, a través de la Regidoria de Cultura, han posat en marxa els actes de commemoració de l'atorgament de la Carta Pobla a la ciutat per part de Bernat d’en Sarrià. El primer d'aquests actes tindrà lloc divendres que ve, 10 de març, amb la presentació de Bernat d’en Sarrià.

 

Els actes commemoratius s'organitzen aquest any de forma conjunta entre l'Associació Huit de Maig i l'Ajuntament. «Volem donar més importància a un acte tan rellevant com és la celebració de la fundació de la nostra ciutat» ha comentat M. Ángeles Gualde, regidora de Cultura.

 

Els actes aquest any pateixen un canvi de dates, com ha comentat el president de l'associació, Xente Sebastià: «fins ara féiem la presentació de la figura de Bernat d’en Sarrià una setmana abans de la processó cívica, en dates pròximes al 8 de maig, però aquest any, gràcies a una nova transcripció de la Carta Pobla de 1452 feta per Agustí Galiana, membre de l'Associació, hem vist que la data va ser el 8 de març i no el de maig; per la qual cosa, farem l'acte cultural al voltant del 8 de març i el commemoratiu prop del 8 de maig».

 

L'acte de presentació de Bernat d’en Sarrià 2017 tindrà lloc el pròxim divendres 10 de març a les 20.00 hores a la Llar del Pensionista. A l'acte està prevista una taula rodona que versarà sobre les controvèrsies que envolten la fundació de la ciutat. La figura de Bernat d’en Sarrià ha recaigut aquest any en Agustí Galiana Soriano, qui va descobrir la nova transcripció de la Carta Pobla, president de l'Associació d'Estudis de la Marina Baixa i un gran estudiós i investigador de la història de la comarca i la ciutat.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 07 de Març de 2017