La Regidoria de Cultura organitza la tercera edició del programa 'Cultura passet a passet' per fomentar la cultura des de la primera infància

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Per tercer any consecutiu la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Vila Joiosa organitza la III edició de 'Cultura passet a passet, una proposta que es desenvoluparà durant el mes d'abril i que pretén acostar els més petits al món de la cultura.

 

En aquesta nova edició s'ofereix un programa pensat per a aquest públic tan especial, així com per les seves famílies, on no només es podrà gaudir de representacions teatrals per a la primera infància, sinó també hi ha propostes per a futures mares a través del taller artístic i fotogràfic denominat Belly painting, conferències adreçades a pares i mares, educadors, etc., que tractaran temes relacionats amb l'educació familiar i la salut emocional, o un contacontes dirigit als bebés. A més, també per tercer any es realitzarà l'exposició anomenada «Bebé Art», on participen els centres d'educació infantil del municipi.

 

Totes les activitats es desenvoluparan en els diferents equipaments culturals de titularitat municipal: Teatre Auditori la Vila Joiosa, sales multiusos, Centre Social, Biblioteca municipal Cristóbal Zaragoza i finca la Barbera.

 

La primera activitat serà la representació de 'El Pollastre Pepe' de Teatre de la lluna el 2 d'abril a l'Auditori del Centre Social, coincidint amb el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil. Pel que fa a les conferències que es realitzaran durant el desenvolupament d'aquest programa cultural, la primera serà oferida pel professor Peiró Gregori el dijous 6 d'abril sota el títol 'Maneres d'educació familiar' i la segona el 20 d'abril per Fanny Palomares amb el títol 'Estimular la salut emocional en edats primerenques'. Les dues xerrades seran al Saló Don Pedro de la Finca la Barbera.

 

Dissabte 8 d'abril, l'artista Vicenta Llinares realitzarà un taller de Belly Painting per a embarassades, perquè totes aquelles futures mames que ho vulguen puguen pintar-se la panxa, com un bonic record per quan nasca el bebé. Un altre acte programat serà el 23 d'abril al Teatre Auditori la Vila Joiosa amb l'obra JOP! de Teatre Tyl Tyl, on presentaran una proposta per estimular el desenvolupament cognitiu dels més petits en què s'entremesclen música, dansa, teatre i plàstica. Per finalitzar aquesta tercera edició el dimarts 25 tindrà lloc una sessió sensitiva de contacontes per bebés a càrrec de Chus Seva Cutillas.

 

A més de totes aquestes activitats, també es desenvoluparà la III edició de «Bebé Art», enguany dedicat a Gloria Fuertes. Durant el mes de març els xiquets d'aquests centres d'educació infantil del municipi estan elaborant les seues propostes artístiques per a ser exposades de l'11 al 28 d'abril al vestíbul de la Biblioteca pública municipal Cristóbal Zaragoza. Aquesta exposició podrà visitar-se de dilluns a divendres en horari d'obertura del centre de 9 a 21 hores.

 

Segons la regidora de Cultura, Mª dels Àngels Gualde, «si des de petits els xiquets gaudeixen de la cultura en qualsevol de les seues formes, música, teatre, contes, etc., es crearà en ells unes bases sòlides que més tard els serviran en la seva vida d'adults. La cultura enganxa i per això, com més aviat es visca i es gauisca, molt millor. Per això cada any intentem des d'aquesta Regidoria millorar aquest programa Passet a Passet, i oferir més activitats per intentar arribar a més famílies», ha afegit Gualde.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 20 de Març de 2017