La Vila Joiosa s'adherirà al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Vila Joiosa portarà al pròxim Ple la proposta d'adhesió al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana 2016-2020. Aquest Pla va ser presentat ahir a la corporació municipal per part de la directora de Salut Pública de la Marina Baixa, Inmaculada Clemente. Amb aquesta adhesió el municipi contribuirà a implementar polítiques locals saludables en consonància amb els objectius del Pla. Una vegada s'aprove en el Ple la proposta, l'encarregat de coordinar l'adhesió serà l'edil de Sanitat, Joan Lloret.

 

Aquest Pla de Salut té com a lema «Salut en totes les edats i en totes les polítiques», tal com es va explicar ahir, i pretén reflectir que la salut ha de ser entesa des d'una perspectiva àmplia, ja que sobre aquesta actuen un ventall de determinants, la majoria dels quals es troben fora del sistema sanitari. Per això, el Pla de Salut entén que la salut no només és competència del sistema sanitari, ja que les decisions polítiques que es prenen des de diverses instàncies i administracions, incloent l'Administració local, que és la més pròxima a la ciutadania, poden afectar la salut.

 

El Pla de es configura en 5 grans línies estratègiques: les 2 primeres línies aborden objectius i accions sobre el sistema sanitari, i plantegen la necessitat d'adaptar-lo al context social que tenim, que es caracteritza per població cada vegada més envellida i predomini de les malalties cròniques no transmissibles (càncer, malalties cardiovasculars i cerebrovasculars, diabetis, etc.).

 

La tercera línia del Pla de Salut és transversal a tots els seus objectius i es fonamenta en la idea que existeix un gradient social a la salut que provoca desigualtats injustes i evitables; per assolir l'equitat en salut, el Pla de Salut considera necessari aplicar el principi d'universalitat proporcional: que les intervencions siguen més intenses a la població més vulnerable i que més ho necessita.

 

La quarta i la cinquena línia del Pla marca la idea de tenir cura i promoure la salut en totes les etapes i en tots els entorns, per afavorir el benestar emocional, l'activitat física, l’alimentació saludable i els entorns laborals, educatius i ambientals afavoridors de la salut, que identifiquen els actius en salut.

 

L'adhesió al Pla de salut implica que l'Ajuntament tindrà present la salut a l'hora d'implementar la política local i el desenvolupament de projectes orientats a promoure la salut en les diferents edats i en els diferents entorns de la vida del veïnat de la Vila.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 20 de Setembre de 2017