Les regidories de Turisme, Patrimoni Històric i Medi Ambient organitzen diferents actes per celebrar el Dia Mundial del Turisme 2017

Aquesta celebració serà els dies 21 i 27 sota el lema 'El turisme sostenible com a instrument de desenvolupament'

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

Les regidories de Turisme, Patrimoni Històric i Medi Ambient han organitzat diferents actes per celebrar el Dia Mundial del Turisme 2017, tots aquests amb el lema «El turisme sostenible com a instrument de desenvolupament». Les activitats se centraran en el santuari de la Malladeta i el patrimoni costaner de la Vila.

 

Les activitats programades començaran demà, 21 de setembre, amb ioga i observació arqueostronòmica al santuari de la Malladeta i batuda i neteja de la zona verda. Aquesta activitat compta amb la col·laboració del voluntariat de Vilamuseu, l'Associació de Veïns del Pla, de la Malladeta i del Poble Nou, l'Associació Amics del Paradís i el Secretariat d'Esports de la Universitat d'Alacant

 

Al santuari de la Malladeta, com en altres santuaris ibers, cada equinocci (cap al 21-22 de març i de setembre) es podia observar des del cim del santuari (on hui hi ha la torre) la sortida del sol per un lloc especial: en aquest cas, el punt de contacte de la mar amb el vessant dret de l'illa de Benidorm. Aquest fenomen servia per calcular el començament de l'any agrícola, una cosa vital per als cicles dels cultius i l'any nou. En aquestes dates es realitzen observacions arqueoastronòmiques en el lloc, en col·laboració amb l'Institut d'Astrofísica de les Canàries, amb el qual l'Ajuntament de la Vila Joiosa té signat un conveni amb aquesta finalitat.

 

El Dia Mundial del Turisme se celebra el 27 de setembre, i aquest any s'ha comptat amb la col·laboració de José Piqueras, Malena Soler i el Projecte Bou-Ferrer per la seua celebració en una jornada basada en el patrimoni costaner de la Vila Joiosa i el turisme sostenible. La jornada començarà amb una visita temàtica a l'exposició «Guardians de Pedra» i a l'exposició de Llorenç Pizà, de temàtica relacionada amb les agressions a les costes, en Vilamuseu. A les 11.00 hores s'inaugurarà la mostra Bou-Ferrer 2017: Peces trobades a la campanya d'excavacions de 2017 en el derelicte Bou-Ferrer.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 20 de Setembre de 2017