Torna la zona blava als carrers de la Vila Joiosa

El pròxim 15 de juny es restableix el Servei d'estacionament regulat amb tarifes més barates i el compromís de materialitzar un conveni amb els comerços per a la bonificació de 15 minuts d'estacionament

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Vila Joiosa ultima aquests dies els treballs perquè el Sservei d'estacionament regulat en el municipi es pose en funcionament dimarts que ve 15 de juny. Després d'un període de temps en el qual no ha sigut necessari pagar per aparcar quan va finalitzar la concessió, i que es va paralitzar aquest per al seu estudi i millora de condicions, es restableix de nou l'ORA en el municipi amb un abaratiment de les tarifes i el compromís de materialitzar un conveni amb els comerciants per a la bonificació de 15 minuts d'estacionament.

 

“La tornada del servei d'ORA es farà de manera progressiva en diferents fases”, explica l'edil de Seguretat Ciutadana i Trànsit, Isabel Perona. La primera fase de la posada en funcionament d'aquest Servei, se centra en la zona de centre ciutat, “principalment als carrers en les quals ja estava la zona blava en funcionament anteriorment”, afig Perona, “pel fet que es reutilitzaran temporalment els parquímetres que ja hi havia instal·lats en aquests carrers.” Posteriorment, amb l'adquisició de nous parquímetres per part de l'empresa concessionària, el Servei s'estendrà a noves zones del municipi i de la costa, en les quals s'està habilitant l'estacionament de pagament de zona taronja.

 

Després de més d'un any d'estudi i de negociar les condicions que milloraran el Servei, el nou contracte signat amb la concessionària redueix en 0,24 €/hora l'anterior tarifa i bonifica 15 minuts d'estacionament amb els comerços locals. Les noves tarifes pactades són de 0,56 €/hora per a no residents i de 0,14 €/hora per als residents en les places de zona blava. La tarifa per a la zona taronja és de 0,56 €/hora per a tots dos casos, mentre que l'anul·lació de denúncia es fixa en 2,73 € per a la zona blava i en 4,68 € per a la zona taronja.

 

EYSA Servicios, empresa concessionària del contracte d'estacionament regulat, té previst en els pròxims dies l'obertura d'una oficina d'atenció a la ciutadania, situada en l'encreuament de C/ Cervantes amb C/ Mestre Pons de la localitat. Les persones que desitgen tramitar la seua targeta de resident hauran de posar-se en contacte amb l'empresa a través del mail infovillajoyosa@eysaservicios.com per a, a partir del dia 15 de juny, realitzar les gestions oportunes per a obtindre la targeta de resident.

 

Amb el nou contracte, s'amplien els carrers afectats per l'estacionament limitat amb la finalitat de facilitar la major rotació possible de vehicles en zones en què es concentren els serveis de la localitat, així com en unes altres molt concorregudes, com ara les platges durant l'estiu. A més, s'estableix el compromís de l'empresa concessionària d'adquirir, col·locar, connectar i integrar en el sistema municipal 5 càmeres de videovigilància i l'obligatorietat d'establir un conveni entre la concessionària i el centre Les Talaies per a la inclusió laboral de persones amb diversitat funcional.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 09 de Juny de 2021