La cuina i el producte autòcton de la Vila Joiosa es promocionen a Alicante Gastronómica

Del 24 al 27 de setembre en IFA, la Vila Joiosa serà present en aquest esdeveniment amb la seua promoció turística i gastronòmica, que alberga una important presència d'empreses i establiments vilers

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia

La Vila Joiosa exposarà la seua oferta gastronòmica i el seu extens calendari d'esdeveniments de ‘La Vila Gastronòmica’ a Alicante Gastronómica que se celebra del 24 al 27 de setembre en la Institució Firal Alacantina (IFA) de la capital de la província.

 

La Vila serà present en aquest esdeveniment amb la seua promoció turística i gastronòmica, en el qual comptarà amb un estand propi, que albergarà una important presència d'empreses i establiments vilers. Les diferents propostes publicitàries, a més de mostrar al visitant l'oferta cultural i d'oci del municipi, se centraran en la seua extensa oferta de cuina autòctona, els seus esdeveniments gastronòmics i la gran tradició culinària que hui s'ha traslladat als seus bars i restaurants.

 

El municipi viler va apostar fa anys per consolidar-se com una destinació turística atractiva a partir de la seua gastronomia i va crear la marca ‘La Vila Gastronòmica’, com a segell de qualitat gastronòmica i turística, mitjançant el qual es promociona la cuina tradicional i els productes característics de la ciutat com el peix i el xocolate.

 

En aquesta edició, el programa dissenyat per a la fira gastronòmica arranca aquest divendres a les 12.00 hores amb la inauguració de l'estand de la Vila Joiosa, en el qual s'oferirà un altre producte estrella de la gastronomia de la Vila: el nardo viler, cortesia de la gelateria ‘El Buen Gusto Vilero’. Seguidament, a les 14.00 hores serà el torn del restaurant ‘DRoca’ i finalitzarà la jornada del divendres a les 16.00 hores ‘Chocolates Pérez’ amb una xarrada sobre “L'origen del xocolate a la Vila”.

 

Ja en jornada del dissabte, a les 12.30 hores tindrà lloc un showcooking d'arròs mariner a càrrec del restaurant Hogar del Pescador i a les 14.00 hores la ponència “El Toro de Vulcano: La cocina de la antigua ciudad romana de Allon”, a càrrec del restaurant ‘Zerca’. Tancarà la jornada ‘Chocolates Valor’ amb la presentació de “El museu del xocolate”.

 

El diumenge arrancarà a les 12.30 hores amb un showcooking de “La cuina marinera readaptada”, oferit pel restaurant ‘El Pòsit’, que donarà continuïtat fins a l'hora del menjar. Les postres del dia serà a càrrec de ‘Turrones Carremi’ amb torró a la pedra i ‘Chocolates Clavileño’ amb el seu xocolate a la tassa.

 

L'últim dia de l'esdeveniment donarà principi amb el showcooking oferit pel restaurant Tres14 by Pinet i la Confraria de Pescadors de la Vila, que faran una mostra de “La cuina de les barques de la Vila”. A les 14.00 hores serà el torn del restaurant Ca Marta i a les 16.00 hores tancarà la promoció vilera d'enguany ‘Chocolates Marcos Tonda’ amb la presentació de la seua campanya de Nadal d'enguany i amb una degustació de xocolates.

 

“És un orgull per a la Vila Joiosa ser present en un esdeveniment gastronòmic tan important com ho és Alicante Gastronómica. La gastronomia és un dels nostres principals atractius turístics, per això és important donar continuïtat i potenciar aquest tipus d'esdeveniments any rere any. Un esdeveniment que ens permet posar en valor nostra meravellosa i excel·lent cuina, i producte autòcton”, ha comentat Marta Ronda, regidora de Comerç de la Vila Joiosa.

 

A més, durant l'esdeveniment també serà present un dels esdeveniments gastronòmics estrella de la localitat vilera: la ‘21a Mostra de Cuina Marinera de la Vila Joiosa’, que arranca el 27 de setembre en la capital de la Marina Baixa, coincidint amb el tancament de l'esdeveniment d'Alicante Gastronómica. La Mostra de Cuina Marinera permetrà donar continuïtat al gaudi de la cuina autòctona de la Vila Joiosa amb menús especialment dissenyats amb productes de la mar i xocolates de la Vila per part dels 7 restaurants participants fins al pròxim 3 d'octubre.

Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 22 de Setembre de 2021