La Vila Joiosa commemora el Dia Internacional de l'Eradicació de la Violència contra la Dona amb la decoració de papallones morades en centres educatius, instal·lacions públiques i comerços

Divendres es celebrarà l'acte institucional en què es llegirà el manifest pactat pel Consell Comarcal d'Igualtat al centre social Llar del Pensionista.

Facebook logo    Twitter logo
Imagen que acompaña la notícia
Els centres educatius, les associacions sociosanitàries, els establiments comercials i els ciutadans a nivell particular han confeccionat papallones morades de diferents materials amb què han decorat les seues instal·lacions públiques i privades. Es tracta de la iniciativa “El batec de les papallones. Temps per al canvi” que promou la regidoria de Benestar Social i Igualtat per tal d'involucrar tota la ciutadania en la visibilització del rebuig a la violència de gènere.
 
A més de la decoració a cada edifici públic, els ciutadans i els assistents als tallers de Benestar Social estan portant les papallones morades al centre social Llar del Pensionista, on s'està muntant la decoració de dues papallones gegants.
 
“La Vila Joiosa està inundada de papallones violetes. Els aparadors de les botigues, els col·legis, l'asil Santa Marta, el centre de dia, el centre ocupacional Les Talaies, la Llar… pel que agraïm la gran acollida d'aquest projecte i per la involucració i la predisposició de tots els col·lectius. Aquest és un gest que ens uneix per reivindicar una xacra social i demostra que els vilers i vileres estem preocupats i conscienciats sobre aquesta problemàtica”, explica la regidora de Benestar Social, Maite Sánchez. Les fotos i els vídeos sobre la decoració de papallones morades es comparteixen a les xarxes socials amb l'etiqueta #lavilalatidodelaspapalones25-N.
 
 
Aquest divendres, 24 de novembre, es celebrarà l'acte institucional per commemorar el Dia Internacional d'Erradicació de la Violència contra la Dona a les 18 hores al centre social Llar del Pensionista. En ell, representants de grups polítics llegiran el manifest pactat pel Consell Comarcal d'Igualtat a què pertany la Vila Joiosa.
 
El projecte “El batec de les papallones. Temps per al canvi” conté més activitats que ja s'han anat realitzant aquests dies, com l'obra de teatre Passos Lleugers, una adaptació del llibre de Dacia Maraini i que suposa una eina per combatre la violència de gènere, una trobada de l'alumnat d'educació secundària amb la sexòloga i psicòloga especialitzada en gènere, Isa Duque, la Psicowoman, així com tallers i xerrades als centres educatius.
 
La Policia Local de la Vila Joiosa atén al voltant de 130 dones víctimes de violència de gènere.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 22 de Novembre de 2023