L’edil de Serveis Socials i Igualtat, Maite Sánchez, ha presentat el projecte Documóvil, una iniciativa dirigida als adolescents del municipi que pretén intensificar la prevenció de la violència de gènere. Es tracta d’un taller que s’impartirà d’abril a juny en el qual els participants rodaran i editaran cinc curtmetratges, els arguments dels quals versaran sobre la problemàtica social de la violència masclista. A més, aquests curts es projectaran el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere.
Les sessions del taller començaran el 14 d’abril i s’impartiran els dilluns i dimecres en horari de 17.30 a 19.30 hores en el centre social Llar del Pensionista. Poden inscriure’s ja de manera gratuïta els adolescents majors de 16 anys.
El projecte Documóvil compta amb un equip docent especialitzat en violència de gènere i producció audiovisual que compta amb una àmplia experiència professional en el desenvolupament d’activitats amb adolescents. Durant les 20 sessions, l’alumnat formarà part activa del projecte des de l’inici, amb la creació del guió literari i tècnic, passant per la planificació del rodatge, l’assistència darrere de les càmeres, fins a l’edició de cada peça. Aquests curtmetratges es difondran també pels centres educatius, a més de protagonitzar l’acte institucional de l’Ajuntament de la Vila Joiosa el pròxim 25 de novembre, Dia Internacional per a l’erradicació de la violència de gènere.
L’edil de Serveis Socials i Igualtat, Maite Sánchez, ha animat als adolescents a participar en aquest projecte, subvencionat pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, que pot resultar molt interessant, i ha explicat que “amb aquest projecte volem, d’una banda, que els adolescents, interessats en l’àmbit de la producció audiovisual, s’inicien en ell amb la participació en tot el procés de producció audiovisual, des de la creació del guió fins a la postproducció de la peça, a més de saber tractar una xacra social, com és la violència de gènere, vista des de la perspectiva d’aquest col·lectiu en el qual pretenem incidir en la seua prevenció i confiem que, a través del cinema, s’aconseguisca visibilitzar i conscienciar sobre aquesta problemàtica”.