Al voltant de 1000 persones es concentren al port de la Vila Joiosa per mostrar el seu suport al sector pesquer

Font: Font pròpia
Al voltant de 1000 persones s’han concentrat aquest migdia al port de la Vila Joiosa. La convocatòria per part de la Confraria de Pescadors pretén visibilitzar el rebuig de la nova mesura anunciada per la Unió Europea de limitar a 27 els dies de feina de les embarcacions d’arrossegament a la mar Mediterrània. A les 13.00 hores, el patró major Miguel Solbes ha llegit el manifest acordat per la Federació Nacional de Confraries de Pescadors, així com un text reivindicatiu de l’impacte d’aquesta mesura a la societat vilera, redactat per la investigadora Ana Baldó.
A la trobada, han acompanyat els mariners centenars de veïns, així com alumnat dels instituts d’educació secundària, entre ells el del cicle formatiu d’activitats marítimopesqueres que s’imparteix a l’IES La Malladeta, mariners i veïns d’altres poblacions de la comarca, membres de la Corporació municipal, alcaldes i senadors de la província.
Alhora, als centres educatius del municipi, l’alumnat també ha sortit als patis i ha xiulat amb xiulets per unir-se a la mostra de suport al sector pesquer.
El regidor de Pesca, Carlos Soler, ha destacat que “aquest el major atac indiscriminat que està patint la pesca per part de la Unió Europea” i ha explicat que a la Vila Joiosa més de 300 famílies es dediquen directament al sector pesquer, entre mari -ners, personal de la llotja, rederos, mecànics i venedors de peix, per la qual cosa “aquesta mesura afecta greument l’economia del nostre municipi, però també a la nostra història i el nostre patrimoni, ja que la Vila Joiosa és un poble de tradició marinera, i si afecta la pesca, afecta també la nostra gastronomia i el nostre turisme”.
Per la seua banda, el patró major de la Confraria de Pescadors, Miguel Solbes, ha assenyalat que “avui és un dia transcendental perquè es decideix a la Unió Europea el nostre futur, perquè aquesta mesura eliminarà la pesca al nostre municipi, acabarà amb la nostra història. Els mariners som els més interessats a asseure’ns amb els científics i investigadors i aconseguir solucions equilibrades per mantenir l’ecosistema del mar Mediterrani ja que volem continuar treballant al mar, ja que, a més de ser el nostre suport de vida, el cuidem i protegim. De fet, el 2023, en aquest port es van recollir 14.687 quilograms de residus i escombraries, que no és generada pels mariners, per tant desenvolupem una tasca social i mediambiental important, per la qual cosa hauríem d’arribar a un acord entre tots”.
Aquesta iniciativa de protesta s’uneix a la concentració celebrada ahir a Madrid davant la seu de la Comissió Europea a Espanya, en què també van participar més de 100 mariners de la Vila Joiosa, mentre el Consell de Pesca i Agricultura debat a Brussel·les l’aplicació d’aquesta mesura al sector pesquer de l’arc mediterrani.
Compartir:

Notícies relacionades

toggle icon